Greșeli de stil care îmbătrânesc și îngrașă

Distribuie

E uimitor câți ani pot adăuga sau scădea mici detalii vestimentare și de stil. O culoare nepotrivită pentru păr, o lungime neinspirată a fustei, o ramă de ochelari care nu ne avantajează și ne trezim cu 10 ani și tot atâtea kilograme (aparente) în plus.

Negrul e elegant în multe ocazii, dar pe măsură ce adăugăm ani în ”buchetul vieţii”, nu mai este chiar cea mai bună alegere. Odată cu trecerea anilor, pielea tinde să devină mai albă, iar părul negru şi hainele închise creează un contrast prea mare, care atrage atenţia asupra defectelor. Îndulcește nuanţa de păr din negru într-un castaniu şi vei scăpa de 5 ani. Iar dacă eşti fan little black dress, poartă totuşi şi un accesoriu colorat.

Purtăm haine ca să ne acoperim goliciunea, dar nu ar trebui să le purtăm pentru a ne ascunde sub ele. De multe ori ne cumpărăm mărimea nepotrivită de haine. Dacă insişti să porţi un sacou clasic, măcar nu alege o mărime care s-ar potrivi bunicii tale…Hainele drepte nu avantajează pe nimeni, optează în schimb pentru un croi ușor cambrat, care să urmărească linia corpului, chiar dacă ai ceva kilograme în plus.

Faţa este prima noastră carte de vizită. Dacă trebuie să porţi ochelari, nu cumpăra prima pereche de rame care-ţi iese în cale. Nu preţul trebuie să fie primul argument pentru alegerea unei rame, ci felul în care arăţi cu ochelarii. Îţi aminteşti de Betty cea urâtă? Ţii minte ce diferenţă făcea rama de ochelari şi cum transforma o răţuşcă urâtă într-o lebădă? Studiază revistele de modă şi vezi ce modele de ochelari poartă alte femei cu fizionomia ta. Nu te feri de ramele mai îndrăzneţe. Nu-ţi ascunde privirea!

Platformele sunt încă la modă, dar nu reprezintă neapărat o alegere bună şi pentru tine… Genul de pantofi butucănoşi îţi adaugă nişte ani şi câteva kilograme. Alege variante mai slim pentru încălţămintea ta.

Ţi se pare cool să porţi o eşarfă micuţă din mătase în jurul gâtului, dar în afară de faptul că arăţi ca o stewardesă din anii 60, acesta este un accesoriu fix pentru acei ani. O eşarfă poate fi bună, dar în loc să o pui la gât, o poţi lega de mânerele genţii tale sau o poţi transforma într-o brăţară din mătase. Sau foloseşte eşarfe mari, ample!

Şi atenţie! Fereşte-te de broşe mici, purtate la rever. Dacă eşti fan broşe, alege unele supradimensionate ca design şi foloseşte-le pentru a încheia o jachetă sau pune-le pe o fustă.

Sursa:unica.ro


Distribuie
..