Gianni Versace, „The king of glamour”. Despre VIAŢA sa

Distribuie

Gianni Versace, crescut cu foarfeca şi acul de cusut în mână, în atelierul de croitorie al mamei sale, Francesca, ajuns printre cei mai bogaţi oameni din industria modei, nu şi-a uitat niciodată rădăcinile.”Eu nu sunt un designer, ci un croitor“, spunea el adesea.

La mijlocul anilor ’80 era neoficial încoronat „The king of glamour“ expresie folosită în presa acelor ani :”Dacă Armani îmbracă sotia, Versace îmbracă amanta “…titrau toate tabloidele vremii.

Când nu mai rămăsese nimic de cucerit in Europa, s-a mutat în Miami Beach, Florida ,lansând o linie de haine de piele de o sexualitate explozivă, dar s-a confruntat rapid cu o campanie de presă în care era acuzat că, de fapt, imperiul lui se bazează pe banii Mafiei, nu pe vreun merit personal.

Însă, după o viaţă ca-n filme, cum altfel putea fi sfârşitul !? În vara lui 1997, când se hotărâse să renunţe, măcar parţial, la lumea modei şi să debuteze în afacerile cu hoteluri, când totul părea perfect, iar cei 51 de ani ai săi nu erau decat începutul unei noi tinereţi,  Versace a fost asasinat de un psihopat care mai ucisese trei homosexuali bine cunoscuţi din Miami. Ca într-o scenă de film de mâna a doua, asasinul, Andrew Cunanan, s-a sinucis pe un yacht, în momentul în care a fost înconjurat de politişti.

Dar talentul este nemuritor !


Distribuie
..