GALERIE FOTO! Ia tradiţională românească a devenit un MUST HAVE în lumea modei şi este purtată de vedetele internaţionale

Distribuie

Ia tradiţională românească a revenit cu fast în trend, după ce a cam fost uitată în garderoba bunicii. După ce, în ultimele două decenii româncele au uitat-o aruncată prin cuferele bunicii, ia traditională românească a revenit în actualitate şi este acum una dintre cele mai hot tendinţe în modă.

Cei mai emeriţi designeri din întreaga lume, precum John Galliano, Philppe Guilet sau Yves Saint Laurent (acesta din urma inspirat de un tabou al pictorului Matise din anul 1940, întitulat „La blouse roumaine”), au prezentat în colecţiile sale ia ca fiind un must have în garderoba fashionistelor. O popularitate maximă, articolul vestimetar l-a primit anul trecut, când Tom Ford s-a inspirat din motivele tradiţionale româneşti pentru colecţia sa de primavară-vară.

Trendul a făcut înconjurul lumii, astfel că cele mai emerite personalităţi au văzut frumuseţea şi valoarea incontestabilă a acestei piese vestimentare.  În România şi Republica Moldova, însă, din păcate, ia a fost neglijată,  percepută ca fiind un articol demodat. Din fericire, după ce cântăreaţa Adele a apărut pe coperta revistei Vogue America îmbrăcată într-o ie de inspiraţie românească, tradiţionala bluza a cucerit inimile tot mai multor staruri internaţionale şi, în cele din urmă, şi al româncelor.


Distribuie
..