(FOTO) Are 91 de ani şi este considerată un FASHION-ICON. Citeşte povestea celei mai extravagante femei din lumea modei

Distribuie

Poţi să fii un fashion-icon atunci când ai cu mult peste 60 de ani? Desigur. Iris Apfel, respinge stereotipul că moda este caracteristică doar tinerilor. Chiar şi la cei 91 de ani, aceasta nu se teme să poarte ţinute îndrăzneţe, deţinând cu mândrie titlul de „pasărea rară a modei”. Faceţi cunoştinţă cu cea mai trendy bătrânică.

Extravaganta Iris Apfel trăieşte cu ziua de azi, construieşte planuri îndrăzneţe pentru viitor şi se inspiră din călătorii. A devenit renumită datorită simţului său înăscut pentru stil, fără să fie ajutată de agenţi sau specialişti în piar. Stilul său inedit a devenit cunoscut graţie amestecului uşor între diferite texturi, culori şi haine care nu se asortau deloc între ele, condimentându-le cu bijuterii de toată frumuseţea.

Să combini hainele incombatibile şi în acelaşi timp să arăţi bine – acesta este talentul său. Iris afirmă că fiecare femeie trebuie să aibă o garderobă de bază, pe care o va putea combina cu uşurinţă unui joc de modă. E de ajuns să schimbi accesoriile, ca aceeaşi haină să obţină un aspect diferit.

Iris este şi deţinătoarea unei impresionante colecţii de genţi, curele, bijuterii, care-i permit să experimenteze din nou şi din nou. Mama sa a învăţat-o că având chiar şi o rochie şi o mulţime de accesorii, poate crea zeci de imagini.

Accesoriile sale preferate sunt ochelarii rotunzi şi varietatea de ornamente. Brăţările le poartă întodeauna. Are un colier masiv din argint şi turcuaz. Fashionista glumeşte, că poate sta cu acest colier la gât doar 9 minute, altfel cade.

Femeia afirmă că este înnebunită de blugi şi dacă ar trebui să alegă din garderoba sa doar o singură haină, aceştia vor fi blugii. La toate evenimentele mondene Iris este însoţită de soţul său care, vrea nu vrea, trebuie să poarte ţinute care să se potrivească cu cele ale soţiei sale extravagante.

În 2005 Iris a primit o invitaţie de a-şi expune colecţia vestimentară în The Metropolitan Museum of Art din New-York. Succesul a fost unul colosal. Lumea a rămas încântată de stilul rebel al fashionistei iar renumitul Ralph Loren, i-a propus să lucreze cu el. În urma acestei expoziţii a fost scrisă o carte despre Iris Apfel, cea mai extravagantă femeie a modei, în care pot fi admirate cele mai trendy bogăţii în materie de modă ale acesteia.

Vezi mai multe poze cu Iris:

Cum îţi pare bătrânica?

Surse foto: passion.ru, bigpicture.ru.


Distribuie
..