Dacă pui un ban în pantoful miresei, mirii vor avea noroc în căsnicie. CITEŞTE AICI o listă de curiozităţi despre pantofi

Distribuie

Alături de genţi, parfumuri, cercei si…multe altele, şi pantofii fac parte din obsesiile femeilor, fiindcă anume ei ne ajută să ajungem la înălţime. Şi nu contează ce ne dictează trendurile, fiecare dintre noi ştie exact cum arată pantoful perfect. De la forma vârfului, la culoare, material până la numărul de centimetri ai tocului.

Există femei care colecţionează zeci sau sute de pantofi, dar şi femei care privesc pantofii ca pe o superstiţie. Iată câteva curiozităţi amuzante sau ciudate legate de pantofi.

 1. Pantofii vechi îi aruncăm. Totuşi, există oameni superstiţioşi care îşi păstrează pantofii vechi, pentru a le purta noroc şi a-i proteja în zilele ghinioniste de vineri 13.

2. Unii oameni cred că dacă işi pun unul din pantofi sub pat, nu vor mai avea coşmaruri.

3. Trebuie să ai grijă cum îţi ţii pantofii. Pantofii care stau întorşi, cu talpa în sus, poartă ghinion pentru că prevestesc un pericol.

4. Nu trebuie să porţi pantofi noi de Crăciun, pentru că se spune că acest lucru aduce ghinion.

5. Dacă eşti domnisoară de onoare, poţi lega unul dintre pantofi la capătul maşinii mirilor, alături de conserve, iar acest obicei îţi poate aduce un soţ.

6. Cei din Marea Britanie consideră că dacă pui un ban în pantoful miresei, mirii vor avea noroc în căsnicie.

7. Maria Antoaneta avea atât de multe perechi de pantofi, aproape 500, încât avea un slujitor care se ocupă numai de pantofi, pe care îi ordonă în funcţie de dată, stil şi culoare.


Distribuie
..