Cum să te vindeci de BOALA shoppingului

Distribuie

Femeile care iubesc să meargă foarte des la shopping, la un moment dat se trezesc afectate de boala shoppingului. În ultimul timp aceasta face din ce în ce mai multe victime şi are efecte negative serioase.

Cumpărarea a tot felul de lucruri, chiar dacă nu sunt necesare, produce satisfacţie pe moment, după care se instaurează o stare de tristeţe combinată cu fustrarea.

Dacă această situaţie continuă o perioadă mai lungă, efectele negative se răsfrâng atât pe plan psihic, familial, cât şi pe cel financiar.

Specialiştii afirmă că există o serie de femei care îşi pot minţi deseori partenerul din cauza shoppingului. În astfel de situaţii, acestea devin dependente de mersul la cumpărături chiar dacă nu au nevoie.

Odată ce garderoba se măreşte, nevoile devin tot mai mari, gustul pentru haine se elevează, iar ofertele par tot mai generoase.

Astfel de femei consideră că hainele spun multe lucruri despre sine şi astfel se trezesc deseori cu nemulţumiri în materie de hainele pe care le poartă.

Cercetătorii sunt de părere că femeile pot recurge la lucruri măreţe doar pentru a-şi îndeplini poftele de shopping.

O shopaholică se înţelege foarte bine cu toate vânzătoarele din magazine, are încredere în ele, iar acest lucru o bucură nespus de mult.

Dat fiind faptul că „dragostea” pentru cumpărături este puternică, sacrificiul de dragul hainelor este un lucru normal şi care se transformă încetul cu încetul în gândirea „cum să nu mai cumpăr ceva”. Aceasta este o gândire tipică a unui shopaholic.

Specialiştii avertizează: este o boală care dacă nu este tratată la timp poate avea efecte asupra gândirii.

Tu cât de shopaholică eşti?


Distribuie
..