Trucuri utile ca să cheltui mai puţin pe haine

Distribuie

E un lucru bine ştiut că multor femei le place la nebunie să facă shopping. Acestea însă se împart în 2 categorii, cele care îşi cumpără doar ceea de ce au nevoie, şi cele care cheltuie pe haine până la ultimul bănuţ. Dacă o mare parte din venitul tău lunar se duce pe haine, poate ar trebui să ţii cont de următoarele sfaturi pentru a mai reduce din cheltuieli.

Cumpără lucruri clasice şi de calitate

Lucrurile de calitate sunt scumpe. Ca să eviţi să dai mulţi bani pe ele, cumpără-le în perioada reducerilor. E bine să achiziţionezi pentru garderoba ta nişte pantaloni clasici negri, o fustă neagră, pantofi clasici cu toc nude sau negri şi 2 perechi de blugi. Pe lângă faptul că sunt de calitate, le vei avea pentru mult timp fără să-ţi mai iei altele.

Controlează-ţi impulsul de a cumpăra

Tu trebuie să fii cea care deţine controlul asupa cheltuielilor. Nu cumpăra lucrurile de care nu ai nevoie din motivul că sunt la reduceri, sau să te laşi convinsă de prieteni să îţi iei un lucru de care eşti sigură că nu-l vei folosi.

Achită întotdeauna cu bani cash

Evită să faci cumpărături cu cardul. Învaţă să foloseşti doar banii pe care îi ai în portofel. Atunci când ştii că ai cardul la tine, vei fi ispitită să cheltui şi pe alte lucruri înafară de cele de care ai cu adevărat nevoie. Atunci când faci shopping lasă-ţi mai bine cardul acasă. În aşa mod, vei cheltui doar ce ai la tine.

Cumpără puţine lucruri de sezon

Pentru că tendinţele în materie de modă se schimbă în fiecare zi, nu este cazul să-ţi umpli coşul cu haine pe care le vei purta doar anul acesta. Ia-ţi doar câteva piese vestimentare care-ţi plac mult fără să faci exces.

Învaţă să accesorizezi

Un simplu accesoriu, poate da un nou aspect unei haine mai vechi. Nu cumpăra haine noi doar ca să le ai, încearcă mai bine să le accesorizezi şi să le dai un aspect chic.


Distribuie