CUM ne influenţează culorile şi CE să purtăm în fiecare zi a săptămânii pentru ca să fim NOROCOASE

Distribuie

Trăim într-o lume plină de culoare şi mulţi dintre noi chiar visăm în culori. Ele ne influenţează viaţa de zi cu zi mai mult decât ne putem imagina. Nu în zadar există terapia cromatică şi nu în zadar au apărut expresiile ca “verde de invidie” sau “negru de supărare”.

Majoritatea culorilor este asociată cu trăiri şi sentimente arhetipale, putând astfel să ne influenţeze starea fizică şi psihică. Dacă descoperim care sunt culorile care ne influenţează pozitiv, ne putem spori şansele de noroc în fiecare zi a săptămânii.

LUNI

Albul este culoarea zilei de luni. Deşi unele persoane aleg să-şi înceapă săptămâna în forţă cromatică, făcând uz de culori tari, iar altele aleg nuanţe închise în semn de nemulţumire că a început o nouă săptămână de muncă, toate ar trebui să purtăm un obiect alb în ziua de luni.

Albul este asociat cu puritatea, cu ideea de întregire şi de sacru, dar şi de calm, iar în zilele de luni avem nevoie de toate acestea pentru ca trecere din weekend către mijlocul săptămânii să fie graduală.

MARŢI

Abia marţi trebuie să intrăm în vervă! Motiv pentru care aceasta este ziua săptămânii pentru a purta roşu şi orice nuanţă cu variaţii de roşu, închis, mai deschis. Culoarea roşu este una intensă care emană forţă, iar după ziua de pregătire de luni, prin alb, roşul este perfect pentru a ne băga în priză. Mai mult, roşul are şi o conotaţie sexuală, dar şi una de sacrificiu.

MIERCURI

După ziua de marţi în care am fost la turaţie maximă şi plină de râvnă de mai mult şi de mai bine prin culoarea roşie, miercuri este timpul să culegem roadele muncii şi eforturilor noastre din ziua precedentă. Iar culoarea fertilităţii este verdele.

Verdele smarald, jad sau chiar şi vernilul sunt ideale pentru miercuri, împrospătându-ne starea de spirit, iar cu cât suntem mai “vii”, cu atât ne atragem binele în vieţile noastre. Iată de ce ar trebui să purtăm miercuri măcar un obiect verde.

JOI

Joia este ziua în care întregul nostru psihic se luminează, de regulă, la gândul că se apropie sfârşitul săptămânii şi că vom fi liberi. Starea de bine o creem purtând galben. Aceasta este culoarea celei de-a patra zi a săptămânii.

VINERI

Ultima zi lucrătoare a săptămânii este cea mai ofertantă din punct de vedere cromatic. Vinerea se poartă alb, argintiu, albastru deschis, marin sau culoarea diamantului. Toate aceste culori sunt binevenite vinerea în ţinutele alese pentru că ne redau starea de linişte şi detaşare de care avem nevoie la final de săptămână.

SÂMBĂTĂ

Sâmbătă este, în mare măsură, ziua “desfrâului”. Acest lucru nu implică neaparat desfrâu sexual, deşi nu strică să ne descătuşăm simţurile în viaţa sexuală în această zi liberă pentru majoritatea dintre noi.

Sâmbătă, ziua desfrâului, a dezlănţuirii, este ziua culorilor mai închise, mai adânci, în care vizual te poţi scufunda, precum albastrul închis, negrul, gri piatra, albastru safir, violet, indigo. Aceste culori sunt puternice prin aerul mistic pe care îl au şi prin faptul că potenţează creativitate, iar sâmbătă este ziua ideală pentru descătuşarea minţii, a imaginaţiei şi a trupului. 

DUMINICĂ

Duminică trebuie să ne mai domolim alegerile cromatice, dar păstrând totuşi prospeţimea şi spiritul liber al ultimei zi de odihnă a săptămânii.

Aceste culori ne potenţează starea de bine duminică, dar şi deschiderea la iubire, la aventuri uşoare, la schimbare şi la căldură sufletească, iar cu toţii avem nevoie să ne încărcăm psihic cu acestea pentru a putea începe o săptămână cu un “bagaj emoţional şi mintal bun”.

sursa: lyla.ro


Distribuie
..