Cum eviţi obsesia cumpărăturilor şi ce presupune SMART-SHOPPING-UL

Distribuie

Nu există femeie care să nu ştie că o metodă bună pentru a scăpa de stresul de peste zi, este să meargă la cumpărături, de aceea cele mai multe încearcă să facă asta cât mai des. S-au făcut numeroase studii, care au scos la iveală faptul că mersul la cumpărături este una dintre activităţile preferate ale femeilor, dar care poate deveni, treptat, o obsesie.

Tocmai pentru ca să evite obsesia, este bine să înţeleagă ce presupune smart-shopping-ul, care vine special pentru a ajuta toate doamnele şi domnişoarele care sunt tentate să cadă pradă shopping-ului.

– 41% consideră că trebuie să investeşti în piese de bază, simple, de calitate. În acest caz, raportul calitate-preţ trebuie să fie echitabil.

– 16% sunt de părere că targurile vintage, handmade şi outleturile conţin adevărate comori vestimentare.

– 12% ne sfătuiesc să facem cumpărături în perioada reducerilor dar, la fel de important este să-ţi faci şi o listă de la care să nu te abaţi.

9 % ne sfătuiesc să ne gândim de două ori înainte de a achiziţiona un produs.

Este extrem de important să ne gândim dacă avem cu adevărat nevoie de el, dacă îl putem asorta cu altceva din garderobă sau va genera alte cumpărături.

Iată şi alte sfaturi de smart shopping: 

– cumpără haine pe mărimea ta;

– mergi neînsoţită pentru că poţi fi influenţată negativ. Ţie, în primul rând, trebuie să-ţi placă ceea ce cumperi, şi nu altcuiva;

– Învaţă să apreciezi corect raportul calitate-preţ;

– Mergi la cumpărături în timpul săptămânii, nu în weekend, pentru a scăpa de înghesuială.


Distribuie