Creaţii lui sunt COPIATE? Nici o problemă pentru acest designer

Distribuie

În timp ce majoritatea numelor mari de pe scena modei le acuză de trădare pe cele care îndrăznesc să cumpere piese copiate după brandul lor, dar care nu le aparţin, există un designer care susţine că îi place atunci când alţii îi copiază stilul!

Replicile – un cuvânt la care orice fashionista reacţionează într-un mod evident. Ştim, suntem conştiente de faptul că o replică Chanel nu va compensa faptul că încă nu îţi poţi permite un clutch original şi nici că pantofii Prada care nu sunt din magazinul brandului par mult mai incomozi. Parcă nu putem să facem un astfel de compromis şi nici nu vrem. Într-o lume a creaţiilor unice şi una în care designerii vor să se mândrească cu piese exclusive, copiile sunt doar partea nevăzută a unei industrii de lux, partea ce pare să o tragă înapoi.

Totuşi, în timp ce majoritatea numelor mari de pe scena modei acuză persoanele care îndrăznesc să cumpere piese în spiritul brandului lor, dar care nu le aparţin, există unul care susţine că iubeşte atunci când alţii îi copiază stilul! Cine?

Olivier Rousteing, directorul creativ Balmain, susţine că este mai degrabă măgulit atunci când vede replicile versiunilor lui de pe pasarelă: „Cred că la Coco Chanel am auzit asta: dacă esti original, atunci pregăteşte-te să fii copiat“. Într-un interviu acordat revistei Vogue, el a declarat că i se pare foarte interesant când îşi vede în vitrine piesele mixate cu cele de la Zara sau Proenza Schouler. „Alăturarea acestor piese mi se pare absolut genială. Îmi place rezultatul stylingului, îmi place povestea din spate. Mereu sunt foarte atent la vitrine şi cred că cei care se ocupă de asta au evoluat foarte tare. Fac o treabă minunată!”.

„Par să ţină pasul cu ceea ce se întâmplă pe pasarelă. Au un al şaptelea simţ când vine vorba de styling şi de cum trebuie să aleagă piesele designerilor. Sunt foarte fericit că Balmain este copiat. Când am lucrat la colecţia din Miami şi am realizat piesele în pătrăţele alb-negru, am ştiut că vor fi şi în noile linii ale celor de la Zara sau H&M. Totuşi, au făcut-o în modul lor: au mixat tăieturile Céline cu printul Balmain. Mi-a plăcut la nebunie!“.

Probabil că orice designer ar trebui să se simtă flatat când varianta mai ieftină a pieselor sale are un mare success, pentru că nu face decât să îşi extindă viziunea originală într-un public mai larg. Este de la sine înţeles că cine nu îşi va permite o rochie Balmain va apela la variante mai puţin costisitoare, iar entuziasmul lui Olivier Rousteing în acest sens este pur şi simplu remarcabil! 

fashion.co.uk


Distribuie
..