Cinci CURIOZITĂŢI pe care nu le ştiai despre TOCURI înalte

Distribuie

Există sute de mii de terminaţii nervoase în talpa piciorului şi 28 de oase, 13.5% din totalul oaselor din întreg corpul uman. Iar noi, pe zi, facem în medie aproximativ 10.000 de paşi! Dacă mai purtăm şi tocuri, imaginează-ţi la ce şocuri îţi expui picioarele.

Peste 90% din femeile care poartă tocuri suferă de dureri crunte de picioarevarice şi picioare obosite.

Atunci când suntem încălţate cu tocuri se adaugă un stres incredibil asupra tălpii, o poziţie incorectă a picioarelor, dar şi a şirei spinării.

Ştiai că:

1. Tocurile afectează coloana vertebrala

Tocurile înalte schimba centrul de greutate, iar laba piciorului are cel mai mult de suferit, scrie bzi.ro.  De asemenea, se exercită o presiune foarte mare asupra coloanei vertebrale, mai ales atunci când se petrece marea majoritate a timpului în picioare.

2. Tocurile stiletto favorizează apariţia osteoartritei la genunchi

Cartilagiul care acoperă genunchiul este mult mai degradat atunci când sunt purtate frecvent tocuri stiletto. Fapt demonstrat de o echipă de cercetători de la Universitatea Harvard.

3. Alergarea pe tocuri afectează grav genunchii

Studiile arată că alergările pe tocuri afectează grav genunchii! Chiar şi cele scurte pentru a prinde metroul, taxi-ul…

4. Tocurile de maximum 5 centimetri sunt sănătoase

Atunci când portâţi tocuri mici, piciorul stă foarte bine aşezat în pantof. Gleznele nu se înclină mult spre interior, iar presiunea asupra muşchilor pulpei este cu mult mai mică.

5. Degetele dureroase

Senzaţia de durere pe care o resimţi asupra degetelor şi a perniţelor de pe talpă apare din cauza fricţiunii tălpilor atunci când se merge pe tocuri. Talpa alunecă în faţă, iar degetele se strâng, se încordează pentru a evita alunecarea…


Distribuie
..