Ce a purtat Grace Kelly la NUNTA cu prinţul Rainier de Monaco FOTO

Distribuie

Grace Kelly şi prinţul Rainier de Monaco s-au căsătorit pe 18 aprilie 1956. Rochia mireasei a avut 800.000 de paiete, iar la ceremonie au fost numai 100 de persoane.

„Domnişoara Grace Kelly se îmbarcă azi pentru nuntă; printul Rainier al III-lea o aşteaptă la Monte Carlo”, nota New York Times, pe 4 aprilie 1956.

Rochia de mireasă a lui Grace a fost cea mai scumpă rochie pe care Helen Rose a creat-o vreodată. Actriţa a purtat un inel Cartier cu smarald de 12 carate, cu două diamante, montate în platină.

Buchetul de mireasă al lui Grace a fost din lăcrămioare, iar după ceremonie, actriţa l-a depus pe altarul Capelei St.Devote, din Monaco.

Printre cei care au privit ceremonia la televizor s–a numărat, cu siguranţă, şi celebra Marilyn Monroe, care i-a scris fostei sale colege de breaslă: “Mă bucur că ai găsit drumul de ieşire din acest business…în sfârşit ”. Se referea, desigur, la industria cinematografică. Un mesaj nu tocmai amical, ba chiar “veninos” au spus unii…Un mesaj care vorbea despre ceea ce simţea, cu adevărat , diva despre această industrie.

Împreună cu Rainier, Grace Kelly a avut trei copii: Caroline Louise Marguerite, Albert al II-lea şi Stephanie Marie Elisabeth. În anii ce au urmat, Grace s-a dedicat vieţii de soţie si activităţilor umanitare, refuzând propunerile de a reveni pe marele ecran.

În 1982 şi-a pierdut viaţa într-un accident de maşină ale cărui circumstanţe au rămas neclare până astăzi.

Prinţul Rainer nu s-a mai căsătorit niciodată, suferind după soţia sa. Se completau, erau fericiţi, iar  Grace Kelly şi-a sacrificat cariera pentru dragostea sa.


Distribuie
..