Cât de stilată poţi fi dacă porţi haine SECOND HAND. Inspiră-te de la o fashionistă din Moldova | FOTO

Distribuie

În ultimul deceniu, moda a primit o cu totul altă întorsătură. Acum trendurile în modă sunt axate pe originalitate, extravaganţă, dar dar în acelaşi timp simplitate şi bineînţeles eleganţă. Să fii în vogă nu înseamnă să porţi haine semnate de designeri renumiţi, ci să ai un stil tipic personalităţii tale, inspirat în acelaşi timp de la tendinţele actuale.

Ana Pînzaru este o tânără originară din Soroca, care pretinde a fi o fashionistă şi încearcă să-şi contureze personalitatea prin stil. De altfel, Ana poate fi considerată un exemplu pentru multe tinere din Moldova. Asta, pentru că ea pune preţ pe stilul vestimentar şi ştie să-şi creeze look-uri trendy, dintr-un buget minim. Tânăra ne-a mărturisit că are în garderoba sa haine procurate de la second hand şi nu ascunde faptul.

„Piaţa second hand este o slăbiciune pentru mine. Iniţial ascundeam faptul că aroape jumătate din garderoba mea este second hand, ulterior, însă am hotărât să-mi creez un blog (anapinzaru.blogspot.com) în care să demonstrez tuturor că totuşi omul face haina, ci nu haina pe om. Acum nu-mi mai este jenă să recunosc faptul că port haine de la second hand, ba mai mult, mă mândresc şi îmi place la nebunie să răscolesc grămezile de 5, 10 lei. Acolo găsesc haine unice şi chiar de brand-uri faimoase, pe care în magazin dai un pumn de bani”, povesteşte tânăra fashionistă.

La ai săi 21 de ani, Ana este absolut responsabilă de cheltuielile pe care le face pentru a-şi înnoi garderoba. Iar shoppingul la second hand este cea mai pertinentă modalitate de a economisi şi în acelaşi timp de a avea o varietate de haine.

„Atât timp cât cheltuielile mele depind de parinţi, nu îndrăznesc să cer bani mulţi pentru haine scumpe. Cu timpul am învăţat să gestionez banii, să nu umplu dulapul cu haine de care nu am nevoie”, afirmă Ana.

Celebra jurnalistă şi critic în modă, Nina Garcia spunea că stilul este ca un muşchi: trebuie să-l exersezi regulat, altfel îl pierzi. Iar pentru Ana shoppingul la second hand este cel mai bun „antrenament” al stilului.

 „Nu există o regulă după care să alegi haine din pieţile second hand, este important să te conduci după intuiţie şi dorinţele tale. Experienţa de a alege haina potrivită stilului vine cu timpul, la fel cum şi gusturile se schimbă” a mai adăugat tânăra.

Din păcate, educaţia în modă în Republica Moldova este la un nivel ma primitiv. Şi asta nu depinde de nivelul economic de dezvoltare, ci lipsa spiritului estetic. Dacă e să facem o vizită prin blogurile fashioniştilor de top, observăm câtă simplitate, modestie şi eleganţă transmit prin fiecare ţinută. Ei ar putea fi o sursă de inspiraţie perfectă pentru tinerele din Moldova, cum sunt şi pentru Ana:
„Vestimentaţia este o modalitate de a-mi exprima personalitatea. Sursă de inspiraţie o găsesc în orice şi în oricine. Mă poate inspira natura,oamenii,  vedete din lumea modei, ba chiar şi muzica”, a conchis aceasta.


Distribuie
..