5 piese vestimentare și accesorii pe care trebuie să le cumperi de la SECOND-HAND

Distribuie

Când a fost ultima oară când ai intrat într-un magazin second-hand? Într-adevăr experiența nu este la fel de plăcută ca atunci când mergi la shopping normal, însă dacă ai destul timp la dispoziție, poți descoperi adevărate comori în magazinele cu haine și accesorii la mâna a doua.

Ce să cumperi vintage:

Genți de la branduri renumite

Dacă ești atentă și ai destulă răbdare să umbli prin magazinele second-hand, poți găsi o grămadă de haine sau accesorii de la designeri renumiți, la prețuri de nimic. În magazinele de acest gen poți găsi genți încă în stare bună, care în mod normal costă cât o mică avere – însă trebuie să fii atentă să nu dai bani pe o copie făcută în China, ci caută ca produsul să fie autentic. Gențile de designer sunt unul dintre lucrurile pe care ar trebui să le cumperi din magazinele S-H.

Paltoane, geci, jachete

Când ești în căutarea unei geci cu totul specială, care nu se mai găsește în magazine sau pe care nu o întâlnești peste tot, o variantă viabilă și foarte accesibilă este să faci un tur al magazinelor second-hand. Chiar dacă găsești jacheta care îți place, este foarte posibil să nu fie în starea cea mai bună, de aceea trebuie să te gândești și la o investiție pe lângă: să înlocuiești căptușeala și poate chiar și nasturii.

Ochelari de soare

Există magazine second-hand unde poți găsi numeroase accesorii, de la jucării pentru copii, la bijuterii și până la ochelari de soare. Modelele retro și clasice revin în forță, așa că este momentul potrivit să-ți găsești și tu perechea potrivită. Nu sunt scumpi, poți găsi și de la branduri renumite și se curăță foarte ușor – întotdeauna este indicat să-i mai cureți și tu acasă înainte să începi să-i porți.

Denim

Blugi, vestă sau geacă din denim – orice articol vestimentar ai căuta, modelele nu s-au schimbat extrem de mult de-a lungul timpului. Așa că dacă îți cauți o pereche de jeans boyfriend sau cu aer retro, magazinele second hand sunt cele mai potrivite. Să fii atentă la urmele de uzură, dacă au toți nasturii și dacă au cumva defecte vizibile.

Pantofi de piele

Nu sună prea grozav să încalți o pereche de pantofi care au aparținut alteia, nu-i așa? Ei bine, la cele mai multe magazine second-hand, hainele și accesoriile se curăță și se dezinfectează înainte de a fi expuse (de aceea există și mirosul acela de detergent în magazinele de acest gen). Ține în geantă încă o pereche de șosete – pe care să le pui atunci când probezi încălțările – apoi mai trece-le printr-o tură de dezinfectat la tine acasă. Pantofii din piele naturală merită banii oricând, mai ales dacă ai ocazia să îi cumperi mai ieftin și încă sunt în stare bună.

unica.ro.


Distribuie