Unele plante îţi aduc norocul şi iubirea în viaţă. AFLĂ care floare trebuie să o ai în casa sau grădina ta

Distribuie

Nu mai ştii cum să atragi norocul de partea ta? Află că şi unele plante potrivit credinţei populare, au puterea de a aduce fericire în viaţă. Trifoiul cu 4 foi,mirtul, buisuiocul, lăcrimioara, urechelniţa sunt doar puţinele plante care îţi poate influenţa soarta.

Îţi decoperim  puterea magică ale  acestestor  plante, care ar trebui  să le ai la tine în grădină sau în casă:

Busuiocul
Busuiocul în Grecia antică se punea în ghivece şi era ţinut în casă ca plantă de cameră,pentru ca să ai noroc şi armonie, dar şi să alunge ţânţarii. Consitedat un simbol al purităţii fiincă aduce mult noroc fetelor. În insula Creta, busuiocul e semn de doliu. În credinţa altor popoare busuiocul ar avea puteri magice şi revigorante. În Congo încă şi în zilele noastre frunzele de busuioc sunt folosite pentru a alunga duhurile rele, dar şi pentru a vindeca răni şi contuzii.

Lăcrămioara
Socotită floarea iubirii, în secolul al XII-lea. Privighetoarea aştepta înflorirea lăcrămioarelor pentru a-şi face nunta. În Franţa încă mai există obiceiul ca tinerii să se ducă la pădure şi să culeagă lăcrămioare pentru iubitele lor, fiind convinşi că în acest mod vor fi iubiţi de fete.

Urechelniţa
În trecut se planta pe ziduri şi acoperişuri, pentru că se credea că alungă fulgerele. Romanii o numeau ,, barba lui Jupiter”, asta fiincă Jupiter era şeful zeilor iar planta, trebuia să fie la înălţimea numelui acestuia.

Mirtul
Această planta va ajuta  pentru tinerii,  care îşi dorec  căsătoria un succes, iar pentru cei adulţi, Mirtul  va aduce pace şi fericire. În multe ?ări, aceasta planta este considerată un cadou bun pentru tineri casatoriţi.

Spathiphyllum (cunoscută de asemenea ca „fericirea femeii”).
Se spune că oamenii care vor aduce  această floare în caşă, vor găsi întotdeauna un suflet pereche. Cupluri tinere care se gândesc la copii, de asemenea vor primi acest “dar”.
„Fericirea femeilor” aduce întotdeauna a în casă înţelegerea reciprocă şi dragoste.


Trifoiul cu patru foi

Trifoiul cu patru foi este destul de rar, de aceea se spune că cine îl găseşte, va avea noroc. Puterea lui este mai mare dacă este cules în data de 24 iunie, care reprezintă Naşterea Sf. Ioan Botezătorul. Cine găseşte un trifoi cu cinci foi, va avea şi mai mare noroc, dacă găsitorul îşi pune trei dorinţe, acestea cu siguranţă se vor îndeplini.

Vâscul
Vâscul de pe stejar era cules de preoţii gali fiincă era considerat sfânt. În Egiptul antic se credea că vâscul aduce nemurirea.Romanii îl considerau o plantă magică. Persefona, fiica Demetrei, regină în Grecia antică, purta pe cap o coroană de vâsc, deoarece credea că aceasta îi va deschide porţile infernului.


Distribuie
..