Unde poate duce obsesia femeilor pentru siluetă. Este INCREDIBIL ce metode aplică

Distribuie

După ce Bria Murphy, fiica de 23 de ani a actorului Eddie Murphy, a afirmat că unele fotomodele înghit ghemotoace de vată înmuiate în suc de fructe, pentru a rămâne zvelte, ideea pare să devină populară printre femeile obsedate de silueta lor, se arată pe dailymail.co.uk.

Prin înghiţirea unor cocoloaşe de vată înmuiate în suc de portocale sau alte fructe se obţine senzaţia de stomac plin fără să fi mâncat, de fapt, nimic.

În lumea modei, unele tinere folosesc, se pare, această aşa-zisă „dietă” pentru a-şi păstra silueta subţire, înghiţind până la 5 ghemotoace de vată unul după altul. Ideea de la care se porneşte este că fibrele de bumbac din care este alcătuită vata se dizolvă în sucurile digestive, fără a furniza calorii organismului, scrie efemina.ro. Însă experţii din domeniul medical au catalogat-o ca fiind deosebit de periculoasă, putând avea efecte foarte nocive asupra sănătăţii şi chiar consecinţe mortale.

Popularizarea ei pe internet este un fenomen deosebit de îngrijorător, consideră medicii şi nutriţioniştii. Brandi Koskie, editor al website-ului Diets in Review, avertizează asupra pericolului că tinerele să înghită nu vată din bumbac, ci vată sintetică, din fibre de poliester tratat cu diferite chimicale, care ajung astfel în organism. Dar chiar şi atunci când e vorba despre fibre de bumbac, această practică e periculoasa: în afară de malnutriţie şi riscul de a se îneca, există şi pericolul obstrucţiei intestinale.

 


Distribuie
..