Uite câteva soluţii utile şi simple pentru a îndepărta cele mai dificile pete

Distribuie

I s-a întâmplat fiecăruia dintre noi să-şi păteze una dintre hainele preferate şi să nu o poată purta din cauza unei mici pete care nu se mai ia cu nimic. Din fericire, există câteva soluţii foarte utile pentru scoaterea petelor cu soluţii şi subsanţe pe care, multe dintre noi le avem deja în gospodărie.

Vinul roşu – tocmai ai îmbrăcat bluza nouă că te-ai şi murdărit. Pentru că e vin roşu, curăţarea acesteaia îţi pare practic imposibilă. O soluţie din apă cu sare aplicată pe pată şi frecată bine, va face minuni.

Cafeaua – este una dintre cele mai des întâlnite pete. Scapă uşor de ea, aplicând puţină apă minerală peste pată. Spală bine, clăteşte şi bucură-te de rezultat.

Sângele – pune haina într-un vas cu apă rece, aşa  se va dizolva pata. Spală  bine cu apă  şi un pic de detergent. Dacă nu vrei să-ţi uzi în totalitatea haina, aplică peste pată un pic de apă oxigenată.

Pastă de pix – întâmplător, acasă ori la serviciu, pasta de pix este şi ea una dintre cele mai întâlnite pete. O poţi scoate foarte uşor prin tamponarea cu alcool.

Iarba – foloseşte pentru scoaterea acestei pete suc de lâmâie, pe care îl aplici, freci bine şi clăteşti pe final cu apă rece.

Grăsimea – dispare rapid dacă aplici peste pată bicarbonat de sodiu (soda de mâncare). Freacă bine şi lasă să acţioneze câteva minute, dacă pata este proaspătă, şi mai mult de o oră, dacă pata este mai veche. Spală bine cu detergent şi clăteşte.

Ciocolata – scoate pata uşor sub apă calduţă cu un pic de detergent obişnuit. Clăteşte bine.

Scapă uşor de pete şi poartă din nou hainele preferate!


Distribuie