Tu ştiai cum funcţionezi? Ce se întâmplă în corpul tău timp de 24 de ore! VIDEO

Distribuie

Corpul uman este uimitor din multe puncte de vedere, iar dovada stă în materialul video de mai sus care demonstrează că tot ceea ce ni se întâmplă pe parcursul unei zile este dirijat de interacţiuni complexe.

Ce face corpul tău timp de 24 de ore? Când te trezeşti eşti dezorientată din cauza inerţiei somnului. Aceasta dispare însă la câteva minute după ce te dai jos din pat. Cercetătorii susţin că cei mai mulţi oameni se pot concetra cel mai bine la două ore şi jumătate respectiv patru după ce se trezesc. Dimineaţa uităm, în medie, cinci lucruri, iar la prânz în jur de 14.

După-amiaza, inima funcţionează mult mai eficient, căile respiratorii sunt mult mai deschise, iar timpul de reacţie este la un nivel optim. Din acest motiv, cercetătorii recomandă să faci mişcare în a doua parte a zilei, în jurul orei 16.30, când se formează cu 20% mai multă masă musculară decât în cazul exerciţiilor făcute dimineaţa.

Dacă ieşi cu nişte prieteni trebuie să ştii că aşa-numita oră de cocktail, la 18:00, este ideală în sensul că organismul face faţă mult mai bine la consumul de alcool atunci.

Seara, înainte de culcare, în corp se eliberează melatonină, un hormon produs de glanda pineală şi implicat în regularea ritmului circadian. Experţii mai spun că ora 23 este cea mai populară pentru relaţii intime.

euforia.tv.


Distribuie
..