Transformă-ţi balconul într-o mică grădină cu ajutorul câtorva sfaturi utile

Distribuie

Persoanele care trăiesc la bloc ştiu cel mai bine cum e să-ţi doreşti nespus de mult un pic de relaxare la iarbă verde. Dacă şi ţie spaţiile verzi îţi sunt accesibile doar în parcuri, dar ţi-ar plăcea să ai natura mai aproape, transformă-ţi balconul într-o mică grădină prin câţiva paşi simpli.

Înainte să treci la treabă, trebuie să ai deja o imagine despre cum va arăta grădina ta. Fă-ţi un plan, pune-l pe hârtie şi creează cu un pic de imaginaţie, grădina mult dorită.

Alege un design potrivit pentru grădina ta

Pentru că balcoanele unui apartament obişnuit nu sunt tocmai mari, nici grădina ta nu trebuie să fie mare. Este indicat să alegi foarte bine materialele, nuanţele pe care le vei folosi şi decorul. Optează pentru o grădină verticală, cu flori amplasate în coşuleţe care atârnă şi ocupă puţin spaţiu. Rafturile şi suporturile pentru flori trebuie să fie un must, ca să nu aglomereze balconul şi ca să economiseşti spaţiu pentru o masă şi minim 2 scaune.

Plantele potrivite

Alege pentru grădina ta plante viu colorate care să te relaxeze. Dacă vrei să te bucuri şi de un miros plăcut şi fresh, plantează mettiola, o floare de noapte care te va cuceri cu mirosul său plăcut. Dacă însă îţi petreci ziua întreagă la muncă, plantarea de ferigi va fi o soluţie perfectă pentru o grădină mică de flori. Acestea nu sunt deloc pretenţioase, va trebui doar să le uzi de 2-3 ori pe săptămână. Bromelia este şi ea o floare recomandată pentru grădina ta de balcon. Datorită coloritului său, aceasta dă un aspect drăguţ şi elegant grădinii. Este foarte uşor de întreţinut, iubeşte soarele şi temperaturile ridicate.

Mobilierul recomandat

Alege mobilierul pentru balcon în funcţie de spaţiul pe care îl ai. Optează pentru o masă din lemn şi câteva scaune, pe care să le amenajezi în colţul balconului. În celălat colţ poţi amplasa o saltea pe care să te poţi relaxa sau să citeşti o carte, şi câteva pături ca să le poţi pune pe spate în serile mai răcoroase. La fel, ţi-ar prinde bine şi o lampă, pentru nopţile în care alegi să stai mai mult la balcon.

Podeaua

Ca să arate ca o adevărată grădină, alege pentru balconul tău gazonul artificial. Culoarea verde a gazonului nu numai că va împrospăta  aspectul grădinii, dar îţi va da şi o stare de bine. Dacă optezi totuşi pentru un stil mai clasic, poţi alege şi parchetul din lemn, care arată bine întodeauna. Alegerea îţi aparţine.

 

Acum că ştii de ce ai nevoie pentru a crea o grădină de vis, eşti gata să aduci un colţ de natură la balconul tău?


Distribuie
..