Top 5 invenţii CIUDATE din secolul trecut FOTO

Distribuie

Deși secolul XX este cunoscut pentru descoperiri precum teoria relativității, bomba atomică, A.D.N-ul și genomul uman, merită amintite și câteva invenții considerate revoluționare la data apariției lor, dar care astăzi stârnesc amuzamentul.

Costumul de baie din LEMN

Apărută în S.U.A. în anul 1929, această invenție urmărea să faciliteze înotul. Costumele erau confecționate din lemn de molid, fiind folosite pentru campania publicitară a unei fabrici de prelucrare a lemnului din Hoquiam, Washington.

Furculiţa cu alarmă

Patentată în S.U.A. în anul 1995, furculița este prevăzută cu două LED-uri – unul roșu și unul verde – care se aprind alternativ. Urmărind să schimbe obiceiurile alimentare ale populației americane, furculița permite consumatorilor să mănânce doar atunci când LED-ul verde este aprins. LED-ul roșu se aprinde în momentul în care consumatorul duce prea des furculița la gură, pentru a permite ca mâncarea să fie mestecată și digerată corespunzător.

Pianul pentru invalizi

Conceptul pentru cei care și-au pierdut o parte din funcțiile locomotoare, acest tip de pian apărut în Marea Britanie în 1935 urmărea să acestor iubitori de muzică șansa de a nu renunța la pasiunea lor.

Masca pentru viscol

Ciudata invenție canadiană a apărut în anul 1939, dorind a servi nevoilor publicului pentru protecție în timpul deselor furtuni și ninsori din nordul continentului american.

Suportul de ţigări pentru cuplu

Invenția americană din 1955 urmărea să facă din acest obicei unul pe care cei doi parteneri îl puteau împărți în orice moment al zilei.

hystoria.eu


Distribuie
..