Terifiant! Povestea băiețelului sirian adus de ape pe o plajă din Turcia

Distribuie

Imagini şocante cu cadavrul unui băieţel sirian adus de apă pe o plajă din apropierea staţiunii turce Bodrum au împărțit Internetul în două. Instantaneul a avut sute de mii de accesări și reprezintă o fotografie simbol pentru fenomenul uriaş de migraţie care are loc în această perioadă.

Ambarcaţiunea cu care el şi familia sa încercau să ajungă în Grecia s-a scufundat, iar micuțul, fratele său mai mare cu doi ani și mama lor s-au înecat. Singurul care a supravieţuit a fost tatăl victimei.

Băieţelul, îmbrăcat cu un tricou roşu şi pantaloni scurţi albaştri, a fost identificat de agenţia turcă de presă Dogan drept Aylan, în vârstă de 3 ani. Cadavrul fratelui său, Galip, în vârstă de 5 ani, a fost adus de apă în altă parte a plajei.

Într-o altă imagine apare un poliţist care duce în braţe cadavrul băieţelului. Fotografiile au fost publicate de numeroase ziare ca New York Times, The Wall Street Journal, The Los Angeles Times, The Washington Post, BBC, The Guardian, The Daily Telegraph şi The Globe and Mail.


Distribuie
..