Tehnologiile noi provoacă FOBII. Ce este EDITIOVULTAFOBIA, şi de ce suntem dependenţi de INTERNET

Distribuie

Omul modern se bucură de toate avantajele secolul tehnologiei și al comunicării, însă acest ritm rapid al vieții, apariţia şi dezvoltarea rețelelor de socializare a provocat apariția unor noi fobii.

Un studiu arată că majoritatea englezilor suferă de o fobie provocată de  frica de a sta fără telefonul mobil. Această stare de anxietate produsă la uitarea telefonului acasă are şi un termen, care se numeşte nomofobie. 

Viaţa foarte activă și mulţimea de activități pe care le facem zi de zi au determinat apariția agmenofobiei, care determină teama că rândul la care te-ai așezat va fi mai lent decât altul, de la alt ghișeu.

Este o senzaţie provoacată de o stare agitație, iar ideea că am putea pierde câteva minute în plus, este un factor de stres foarte mare pentru omul de azi, care e mereu ocupat.

O altă frică modernă este de a dansa. Cei mai mulţi oameni care suferă de ea, sunt tinerii, fiindcă se tem că se vor face de râs atunci când dansează.

Allodoxafobia este atunci când nu putem argumenta o părere.
Specialiştii au descoperit că și internetul, mai exact rețeaua de socializare Facebook poate provoca frica. Această teamă, se numeşte editiovultafobie, teama că orice moment al vieții tale este văzut și criticat de mai mulţi oameni.


Distribuie
..