Spune-mi CUM dormi ca să-ţi spun ce probleme de sănătate ai

Distribuie

De ce preferi să dormi pe o parte, pe spate sau de ce îmbrățișezi pernă este o întrebare pentru analize profunde, dar este o realitate faptul că orice stil de dormit îți influențează cu adevărat starea de sănătate.

Este recunoscut faptul că dormitul pe spate este benefic pentru coloană vertebrală, însă luând în considerare faptul că dormim cel puțin 6 ore pe noapte, stând mereu în aceeași poziție, este important de știut că acest obicei poate daună sănătății, conform Secretele.com

Dormitul pe burtă

Acest stil de dormit poate îmbunătăți digestia, dar este recomandat numai dacă ți-ai dezvoltat tehnică de respirație și anume respirația pe nas. De fapt, dormitul pe partea dreaptă sau partea stânga a feței va face că o parte a feței să fie mai liberă în timp ce partea opusă va mai „sifonata” astfel că ridurile vor apărea înainte de timp iar gâtul va suferi o mare presiune în timpul nopții.

Poziția fetus

Această poziție este preferata de 60% din populație, dar partea proastă a acestei poziții este că în poziția ghemuit, cu genunchii îndoiți și îndreptați spre bărbie, faci multe lucruri dăunătoare coloanei vertebrale și gâtului. Mai mult decât atât, respirația va fi mult îngreunată, plămânii nu se pot umple de aer și astfel oxigenarea creierului nu se va face în parametri normali și astfel te vei trezi obosit. Cu toate acestea, se consideră că dormitul în poziția fetus este benefic persoanelor care sforăie și femeilor gravide. Unii psihologi spun că persoanele care dorm în poziția fetus sunt timide și sensibile.

Îmbrățișarea pernei

Indiferent de poziția în care dormi, pentru a te trezi fără dureri și odihnit, cel mai indicat ar fi să îmbrățișezi o pernă.

Poziția soldat (dormitul pe spate)

Dormitul pe spate cu brațele pe lângă corp este considerată a fi cea mai bună poziție pentru sprijinul coloanei vertebrale și gâtului, cu condiția de a nu pune sub cap prea multe perne. Cu toate acestea, dezavantajul acestei posturi poate fi sforăitului și apneea în somn (oprirea temporară a respirației).

spynews.ro.


Distribuie
..