ŞOCANT. Teribilul caz al Theresei Neumann, femeia care n-a mâncat şi n-a băut timp de 25 de ani

Distribuie

Cazuri indubitabile de inedia, în care unele persoane au trăit ani de-a rândul fără hrană şi fără să bea nici măcar apă, adesea în condiţii de control medical strict, vin să demonstreze convingător nu numai existenţa unor energii transfizice, ci şi posibilitatea convertirii lor în energii fizice, pentru a asigura menţinerea proceselor vitale.

Fenomenul inedia, o dată instalat, este ireversibil. Încercarea de a administra forţat hrană subiecţilor, „afectaţi” voluntar sau involuntar de inedia, poate declanşa hemoragii grave, punând viata acestora în pericol. Unul dintre cele mai interesante şi spectaculoase aspecte ale fenomenului inedia este posibilitatea subiectului de a-şi modifica în permanenţă greutatea corporală, în absenţa oricărei forme de alimentaţie.

Cel mai cunoscut şi studiat caz de inedia este al ţărăncii bavareze Therese Neumann. Devenită celebră şi datorită stigmatelor sale, Therese Neumann nu a mai pus hrană solidă în gură din anul 1922, iar din anul 1926 nu a mai băut nici lichide. Cu toate acestea, până în momentul morţii sale, survenite în anul 1962, ţăranca din Konnersreuth a lucrat zi de zi la câmp, dormind doar două ore pe noapte. Ea a constituit subiectul a numeroase verificări medicale, care au confirmat de fiecare dată autenticitatea fenomenului.

Un raport medical din anul 1927 arată că, în timpul unei supravegheri severe, care a durat 15 zile, interval în care Therese Neumann nu a mâncat şi nu a băut, greutatea sa corporală a variat astfel: 55 kg în prima zi, 51 kg în a patra zi, 54 kg în a opta, 52,5 în a unsprezecea şi, din nou, 55 kg în a cincisprezecea zi, scrie almeea.com.


Distribuie