ŞOCANT. Ce au păţit doi tineri care tocmai se căsătoriseră

Distribuie

Doi tineri care tocmai se căsătoriseră au fost decapitaţi de rudele miresei, într-o zonă rurală din nord-estul Pakistanului, experţii afirmând că este vorba de o „crimă de onoare”.

Sajjad Ahmed, în vârstă de 26 de ani, şi Muawia Bibi, 18 ani, se căsătoriseră pe 18 iunie, la un oficiu de stare civilă din nord-estul Pakistanului. Familia adolescentei nu a fost de acord cu această căsătorie.

Joi, tatăl miresei şi un unchi i-au chemat pe cei doi tineri în satul Satrah, în provincia Punjab. Potrivit poliţiei, cei doi tineri au fost legaţi de rudele miresei şi au fost decapitaţi.

După comiterea crimelor, rudele fetei s-au prezentat la poliţie, fiind cercetaţi în stare de arest.

„Crimele de onoare”, care îşi au sursele în tradiţii tribale, sunt foarte frecvente în zonele rurale din Pakistan, iar, de cele mai multe ori, poliţia nu intervine în astfel de situaţii pentru că nu se amestecă în chestiuni de familie.

Potrivit organizaţiilor pentru drepturile omului, 869 de femei au fost victime ale „crimelor de onoare” în anul 2013, în Pakistan. Aproximativ 5.000 de femei sunt ucise de rude, în fiecare an, la nivel mondial, potrivit datelor Naţiunilor Unite.

kanald.ro

Sajjad Ahmed, in varsta de 26 de ani, si Muawia Bibi, 18 ani, se casatorisera pe 18 iunie, la un oficiu de stare civila din nord-estul Pakistanului. Familia adolescentei nu a fost de acord cu aceasta casatorie.

Joi, tatal miresei si un unchi i-au chemat pe cei doi tineri in satul Satrah, in provincia Punjab. Potrivit politiei, cei doi tineri au fost legati de rudele miresei si au fost decapitati.

Dupa comiterea crimelor, rudele celor doi tineri s-au prezentat la politie, fiind cercetati in stare de arest.

„Crimele de onoare”, care isi au sursele in traditii tribale, sunt foarte frecvente in zonele rurale din Pakistan, iar, de cele mai multe ori, politia nu intervine in astfel de situatii pentru a nu se amesteca in chestiuni de familie.

Potrivit organizatiilor pentru drepturile omului, 869 de femei au fost victime ale „crimelor de onoare”, in anul 2013, in Pakistan. Aproximativ 5.000 de femei sunt ucise de rude, in fiecare an, la nivel mondial, potrivit datelor Natiunilor Unite.
– See more at: http://www.kanald.ro/infiorator–ce-au-patit-doi-tineri-care-tocmai-se-casatorisera-milioane-de-oameni-sunt-in-soc_41787.html#sthash.x0UCO5uh.dpuf


Distribuie