Şi visele ascund SECRETE. Află ce visăm NOI şi ce visează EI

Distribuie

Diverse studii au adus dovezi care susţin o activitate intensă a creierului în timp ce noi dormin. Acest lucru a fost demonstrat cu ajutorul electroencefalogramei. Toate imaginile, gândurile şi emoţiile pe care le avem în timpul somnului au o influenţă covârşitoare în viaţa noastră, pentru că ele ne afectează subconştientul în cel mai direct mod.

Creierul este activ în timpul visului.

Abia în etapa a 5-a somnului, numită faza REM, omul visează. Noile tehnologii au depistat că anumite părţi ale creierului sunt active în acest stadiu, ba chiar mai active decât atunci când persoana este trează. O activitate intensă a fost observată şi în sistemul limbic, care are un rol esenţial în ceea ce priveşte emoţiile.

Marihuana şi visele.

Persoanele  care fumau marihuana au spus că nu aveau vise, însă după ce s-au lăsat, aveau vise foarte intense. 

Vise epice.

Visele epice sunt foarte vii şi pot schimba vieţile oamenilor. Aceste vise sunt atât de impresionante că, de cele mai multe ori, generează o descoperire majoră a propriei persoane. După ce ai avut un astfel de vis, te simţi ca şi cum ai fi descoperit ceva nou şi uimitor. Aceste vise vor rămâne în memoria ta mult timp.

Diferenţe între sexe.

Mai multe studii au examinat diferenţele dintre visele femeilor şi ale bărbaţilor. S-a demonstrat că în visele femeilor apar şi bărbaţi dar şi femei, în timp ce în ale bărbaţilor apar, preponderent, bărbaţi. Visele femeilor durează mai mult şi includ multe emoţii, iar în cazul lor, visele au mai multă violenţă, maşini şi drumuri.

Numai 8% dintre visele oamenilor conţin activităţi sexuale. Bărbaţii visează locuri publice sau necunoscute în care apar mulţi străini, în timp ce femeile visează contrariul.


Distribuie
..