Sfaturi utile pentru masa de Crăciun

Distribuie

n ajun, toată familia aşteaptă masa de Crăciun, iar din bucătărie se răspândesc deja mirosuri îmbietoare. De aceea, este recomandat să ne pregătim stomacul pentru Sărbători!

Este foarte important ca, înainte de o perioadă foarte încărcată din punct de vedere gastronomic, să consumaţi feluri de mâncare simple, ca să nu obosiţi organele cu rol în digestie.

De asemenea, trebuie să ţineţi cont de starea dumneavoastră de sănătate şi să adoptaţi o dietă adaptată nevoilor dumneavoastră fiziologice. Acum este momentul să vedeţi ce vă place şi ce nu, ca să nu vă frustraţi corpul şi să daţi iama în bucatele de Crăciun de îndată ce întindeţi masa de sărbătoare. Este important să vă păstraţi echilibrul psihic.

Consumaţi alimente energetice şi bogate în proteine, ca să nu vă simţiţi slăbit, mai ales în condiţiile în care vremea de afară e geroasă. Cele mai indicate sunt cerealele, leguminoasele, fructele uscate, brânzeturile din soia.

Introduceţi în alimentaţia cotidiană legume verzi cu frunze. Alternaţi alimentele care dau un plus de energie cu alimente mai simple. Înlocuiţi zahărul cu mierea, ceaiul negru cu infuzia din plante, ouăle şi brânzeturile grase cu brânza de soia.

Consumaţi apă plată, limitând folosirea apei în timpul mesei. Aceasta se va consuma doar la sfârşitul mesei.

Sfaturi utile pentru masa de Crăciun

– Evitaţi consumul de fructe şi dulciuri la sfârşitul mesei!

– Mestecaţi bine alimentele!

– Evitaţi alimentele acide: oţet, lămâie, sucuri de fructe, cola sau orice băutură acidă!

– Alegeţi alimentele proaspete!

– Consumaţi la începutul mesei o salată crudă preparată din legume asortate! Evitaţi consumul legumelor crude la mijlocul mesei!

– Renunţaţi la pâinea albă, zahărul rafinat şi laptele cu conservare îndelungată!

realitatea.net


Distribuie
..