Sfaturi pentru o maşină curată LUNĂ

Distribuie

Pentru mulţi maşina este ca o a doua casă, fapt care necesită o atenţie la fel de mare la capitolul curăţenie. Pentru o curăţare eficientă a maşinii nu este necesar să apelezi la curăţătorie. Zumi.md îţi dă câteva sfaturi pentru a obţine o maşină curată lună.

1. Aruncă gunoaiele
Este primul lucru care trebuie să-l faci. Aruncă toate lucrurile inutile din masină, astfel vei obţine o armonie totală. Uită-te cu atenţie pe sub scaune, pe sub bancheta din spate sau în buzunarele  tapiţeriei. Dacă la tine în maşină se mănâncă, cu siguranţă vei găsi firimituri.

2. Mătură şi aspiră
După ce ai aruncat gunoaiele, mătură primul strat de mizerie şi aspiră foarte bine. Insistă în colţurile greu accesibile.

3. Şterge praful
După ce ai şters praful cu o cârpă  din bumbac puţin umedă, te sfătuim să foloseşti un tub spray cu silicon pentru a da lustru volanului şi bordului.

4. Spală husele
Foloseşte un detergent bun, balsam de rufe şi un program de spălare ce necesită o temperatură mai înaltă.

5. Aeriseşte şi foloseşte odorizante
Odorizantele sunt ieftine şi le poţi găsi în orice magazin sau benzinărie. Dacă nu suporţi mirosul acestora, foloseşte nişte coji de portocale sau lămâii, pe care să le păstrezi  într-un săculeţ.

6. Curăţă exteriorul
În magazine se găsesc soluţii pentru îndepărtarea petelor lăsate de insecte. Le poţi folosi cu încredere. De obicei cele mai afectare zone sunt numărul din faţă al maşinii şi capota.

7. Nu uita de oglinzi
Curăţă oglinzile de praf cu o cârpă îmbibată în apă, iar apoi cu una uscată.  Geamurile laterale, parbrizul şi luneta  se spală cu o soluţie specială de spălat parbrizul.


Distribuie
..