Secretul pentru o viață sănătoasă! 9 TRUCURI pe care TREBUIE să le aplici zilnic

Distribuie

Sistemul limfatic circulă, curăță și filtrează sângele în organism. În mod surprinzător există mai multă limfă în corp decât sânge.

Este extrem de important să înțelegem că pe parcursul unui ciclu circulator al sângelui, 90 la sută din el se reîntoarce la inimă, în timp ce 10 la sută reprezintă resturile, care trebuie eliminate prin canalele limfatice.

Toate bacteriile, virușii și celulele canceroase circulă în această limfă, pentru a fi eliminate. Din pricina mai multor factori însă, limfa poate ajunge să nu mai circule și atunci resturile nu se mai elimină, ci se stabilesc pe organe și în intestin. Iată câteva trucuri ce pot duce la echilibrarea sistemului limfatic:

1. Faceți exerciții! Țineți minte, sistemul limfatic nu are „o inimă”. Mișcarea musculară stimulează valvele, care ajută la circulația limfei.

2. Yoga! Este cunoscută pentru proprietățile de detoxifierea și întinerirea sistemului limfatic.

3. Respirația corectă, din diafragmă, cu presiune, poate duce la punerea în mișcare a canalelor limfatice. 

4. Dieta este imperativă! Asigurați-vă că eliminați mâncarea procesată, bazându-vă mai mult pe alimentația bogată în fructe și legume.

5. Folosește o perie uscată dimineață, cu care să te masezi ușori în zona inimii, unde limfa centrală este localizată. Masează în sus, spre brațe și apoi dinspre picioare spre inimă.

6. Consumați suficientă apă caldă, eliminând băuturile dulci.

7. Încearcă să elimini stresul cu ajutorul masajului limfatic special.

8. Lipsa iodului pare a fi un semn de circulație deficitară a limfei, așadar discutați cu medicul înainte de a începe vreun tip de medicație.

9. Consumați alimente roșii precum rodia, cireșele sau fructele de pădure.

euforia.tv.


Distribuie
..