Scapă RAPID de mucegai, cu oțet și bicarbonat de sodiu

Distribuie

Mucegaiul din baie şi igrasia pot fi de-a dreptul periculoase pentru sănătate, nu doar inestetice şi urât mirositoare. Vezi cum scapi rapid de mucegaiul din baie, pentru o curăţenie generală eficientă şi o familie sănătoasă.

Bicarbonat de sodiu
Foloseşte o soluţie simplă din apă călduţă, bicarbonat de sodiu şi detergent de vase pentru a curăţa o mare parte din mucegaiul din baie.
Amestecă o linguriţă de săpun lichid sau detergent de vase, o ceaşcă de bicarbonat de sodiu, câteva picături de ulei esenţial de citrice, rozmarin sau mentă şi destulă apă călduţă cât să obţii o pastă uşor de întins.
Clor cu apă caldă
Amestecă într-un castron mare o aprte clor sau înălbitor pentru rufe fără clor şi două părţi apă caldă. Toarnă amestecul într-o sticlă cu atomizor. Pulverizează soluţia DIY cu clor peste zonele cu mucegai verde sau negru şi repetă după ce laşi să acţioneze 5 minute. freacă cu o perie de curăţat zonele cu mucegai şi clăteşte cu apă caldă, până se curăţă tot mucegaiul.
Oţet alimentar
Oţetul, ca şi bicarbonatul, face minuni în baie. Dacă tot foloseşti soluţia cu oţet pentru curăţat cabina de duş sau petele de calcar de pe instalaţii, poţi apela la ea şi pentru mucegaiul enervant.
Pulverizează apă cu oţet foarte tare sau oţet simplu, dacă suporţi mirosul şi lasă să acţioneze o oră peste mucegaiul din baie. Dacă ai cum, aeriseşte bine în ora respectivă, pentru ca sporii de mcuegai să nu se lipească de alte suprafeţe.

unica.ro.


Distribuie