Satul în care toţi locuitorii sunt BOGAŢI

Distribuie

Este considerat cel mai bogat sat, fiecare rezident având în conturile băncilor câte 200.000 de euro.

Cu 2.000 de locuitori înregistraţi, satul chinez Huaxi „se bucură” de un asemenea privilegiu.
Satul s-a dezvoltat semnificativ în ultimii 30 de ani, devenind astăzi un punct turistic dar şi un simbol al antreprenoriatului şi al creşterii economice din China.
Huaxi atrage tot mai mulţi oameni de afaceri interesaţi în navigaţie, industria prelucrătoare sau de textile şi este considerat a fi satul cu cei mai mulţi rezidenţi milionari din China.

O importantă atracţie turistică a satului este turnul de 328 de metri, situat pe poziţia a 15-a în topul celor mai înalte clădiri din lume, mai înalt şi decât turnul Eiffel!
Clădirea de 74 de etaje adăposteşte un hotel şi un complex rezidenţial. Hotelul are în jur de 800 de camere şi poate găzdui 2.000 de persoane. Constructorii au lucrat patru ani la ridicarea acestui zgărie-nori, care a costat în jur de 350 de milioane de euro şi a fost finanţat în mare parte de locuitorii satului. Construcţia a fost inaugurată în 2011 cu prilejul aniversării a 50 de ani de la înfiinţarea satului. În clădire se află şi un taur de aur care valorează 50 de milioane de dolari.

evz.ro


Distribuie
..