Sarea, nu doar în bucătărie. Vezi AICI efectele UIMITOARE şi unde mai poate fi folosită

Distribuie

Sarea este unul dintre acele produse – miracol care se găsesc de sute de ani în orice gospodărie, sunt ieftine, la îndemână şi pot fi folosite la foarte multe lucruri. Specialiştii spun că există peste 14.000 de moduri de folosire a sării în afara gătitului.

Iată câteva dintre ele:

1. Toarnă periodic în scurgerea chiuvetei de la bucătărie apă fierbinte cu sare; va împiedica acumularea grăsimilor pe ţevi şi va anihila mirosurile neplăcute, scrie radio.bzi.ro

2. Dacă ai vărsat vin pe faţa de masă sau pe covor, tamponează bine pata cu prosoape de hârtie, ca să absorbi cât mai mult lichid, apoi presoară din belşug sare pe pată; restul de lichid va fi absorbit de sare, iar câteva ore mai târziu nu trebuie decât să răzuieşti şi să aspiri sarea de pe covor sau să clăteşti faţa de masă cu apă rece.

3. Ca să îndepărtezi petele de mucegai sau rugină, umezeşte-le cu un amestec de sare şi zeamă de lămâie, lasă-le la soare câteva ore, după care clăteşte rufa şi las-o la uscat.

4. Dacă n-ai fier de călcat cu talpa cu teflon şi ai pus de câteva ori fierul prea fierbinte pe rufe, poţi scoate reziduurile arse de pe talpă presărând sare pe o coală de hârtie şi trecând cu fierul încins peste ea.

5. Ca să albeşti din nou aşternuturile sau fetele de masă îngălbenite din bumbac sau in, fierbe-le o oră într-o soluţie de sare şi bicarbonat.

6. Perdelele vor fi mai albe daca, dupa ce le speli, le lasi cateva ore in apa rece cu multa sare; in plus, sarea le va da si o stralucire discreta.

7. Ca să scoţi petele de transpiraţie, tamponează-le până se estompează cu un prosop muiat într-o soluţie din patru linguri zdravene de sare şi un litru de apă fierbinte.

8. Dacă te doare în gât fă gargara cu o jumătate de linguriţă de sare amestecată într-un pahar cu apă caldă.

9. Dacă te înţeapă o albină, umezeşte imediat locul şi acoperă-l cu sare ca să reduci senzaţia de durere.

10. Amestecă o parte sare foarte fină cu două părţi bicarbonat şi periază-ţi dinţii cu această combinaţie – albeşte dinţii, reduce depunerile de tartru şi e foarte sănătos şi pentru gingii.

11. Pune-ţi picioarele obosite într-un lighean cu apă caldă în care ai pus o mână de sare; clăteşte-te cu apă mai rece.

12. O mască abrazivă şi hrănitoare: amestecă în părţi egale sare şi ulei de măsline şi masează uşor amestecul pe faţă şi gât (ferind zona din jurul ochilor), lasă-l cinci minute să acţioneze, după care îndepărtează-l cu discuri de demachiat şi spală-te cu apă călduţă.

13. Dacă faci grătar şi grăsimea picură pe cărbuni, făcându-i să ardă prea tare, aruncă nişte sare peste ei: flăcările se vor mai potoli, iar cărbunii nu vor mai scoate aşa mult fum.


Distribuie
..