Şapte idei de decoraţiuni făcute acasă, pentru bradul de Craciun | VIDEO

Distribuie

Bradul de Crăciun poate fi o adevărată operă de artă, dacă alegi să îl împodobeşti cu ornamente făcute chiar de tine, acasă. În cazul în care ai nevoie de câteva idei, te poţi inspira din rândurile de mai jos.

Dacă vrei să scuteşti timpul petrecut în magazine, în căutarea ornamentelor pentru bradul de Crăciun, sau dacă pur şi simplu vrei obiecte care să-ţi poarte amprenta, poţi face chiar tu, acasă, decoraţiuni.

Desigur, acestea se pot şi cumpăra din magazine, dar preţul lor este considerabil mai mare decât dacă le vei face tu.

Iată doar câteva idei de decoraţiuni homemade pentru bradul de Crăciun

  • Globuri şi ornamente din nasturi

Pe cât sunt de deosebite, pe atât sunt de simplu de făcut. Pentru globuri, aveţi nevoie de polistiren sau zăpadă artificială de formă rotundă, nasturi, bolduri şi panglică. Tot ce trebuie să faceţi este să fixaţi nasturii cu bolduri, iar la sfârşit să faceţi o fundă, pe care să o prindeţi, tot cu bolduri, în partea de sus a globului.

  • cauta conuri de brad, vopseste-le cu spray auriu sau argintiu si agata-le in brad. Poti face cu buchetele din crengute de brad, pe care sa le prinzi cu panglica rosie in bradul de Craciun. (Sursă foto: douamainistangi.blogspot.com)

  • cumpara globuri transparente si pune in ele bucati mototolite de folie de aluminiu sau cu bilute colorate. Acestea vor da stralucire si un aspect festiv bradului de Craciun.
  • reconditioneaza globurile care nu iti mai plac. Le poti infasura in material textil, ca pe niste saculeti, sau le poti picta, decora cu margele, cu hartie colorata sau chiar cu ojă.
  • stelute din hartie. Cu cateva coli de hartie, alba sau colorata, lipici si un capsator, puteti face ornamente deosebite pentru bradul de Craciun. In magazine, acestea costa cateva zeci de lei, asa ca, imbinand utilul cu placutul, economisiti si va alegeti cu decoratiuni deosebite. In videoclipul de mai jos puteti vedea, pas cu pas, cu se face o steluta de Craciun din hartie.
  • decoratiuni din fetru. Pentru ca este un material plin, usor de taiat si care nu se destrama, fetrul este folosit des pentru decoratiuni homemade. Gasiti acest material, in toate culorile, la magazinele care vand stofe si metraje. Un exemplu de astfel de decoratiuni il aveti in videoclipul de mai jos, din care puteti invata cum sa faceti globuri din fetru.
  • decoratiuni din paste fainoase. Pastele fainoase pot fi transformate in decoratiuni deosebite, pe care le puteti face chiar si cu cei mici. Va puteti inspira din videoclipul de mai jos.


libertatea.ro


Distribuie
..