Salina TURDA – al doilea cel mai frumos loc SUBTERAN din lume

Distribuie

Recent Jared Leto, solistul trupei 30 Seconds to Mars, a postat pe contul personal de twitter, o imagine de la salina Turda, cu specificația că “acest parc de distracții din România era pe vremuri o mină de sare”.

Jurnaliștii de la CNN au realizat un reportaj “Cele mai cool locuri de sub pământ din lume”, unde salina de la Turda a ocupat un meritoriu loc secund fiind devansată doar de un râu subteran din Filipine.

Potrivit site-ului oficial al salinei, www.salinaturda.eu, acesta este pe locul 22 în topul celor mai spectaculoase destinații din lume, această apreciere datorându-se celor de la Business Insider.

Salina Turda constituie astăzi un adevarat muzeu de istorie a mineritului în sare. Starea excelentă de conservare a lucrărilor miniere şi a utilajelor utilizate la transportul sării, alături de grija cu care s-au efectuat lucrările de pregătire a salinei, a facut din acesta un adevarat obiectiv turistic.

Salina Turda se găsește în zona Durgău-Valea Sărată din Turda, România. Salina este înscrisă pe lista monumentelor istorice din județul Cluj, elaborată de Ministerul Culturii și Patrimoniului Național în 2010. Salina este deschisă zilnic între orele 9-16.

Dacă încă nu ai vizitat-o, încearcă să o faci. Merită cu prisosință.


Distribuie