Să nu faci aşa ceva în DUŞ! Vezi despre ce este vorba

Distribuie

Pare greu de crezut, dar duşul se poate transforma într-un loc periculos. Iată ce greşeli ar trebui să eviţi cand faci duş pentru a nu te răni.

 1. Nu te spăla în timpul furtunii

“Este periculos să stai în preajma ţevilor şi a cablurilor pe timp de furtună”, spune dr. Mary M. Cooper, coordonatorul programului de cercetare a accidentelor din pricina fulgerelor de la Universitatea din Illionois. Cooper recomandă să nu foloseşti duşul, cada, să nu utilizezi computerul, televizorul sau telefonul în timpul unei furtuni puternice. Fulgerul poate lovi liniile de înaltă tensiune sau pământul, iar apoi să afecteze instalaţiile electrice şi tevile de la instalaţia sanitară.

2. Să foloseşti un duş vechi

O treime din capetele de duş conţin bacterii periculoase, potrivit unui studiu realizat la Universitatea din Colorado. Micuţele fante de la duş sunt locul perfect pentru microbi. Chiar dacă foloseşti dezinfectante puternice, bacteriile tot se vor înmulţi. Poţi schimba regulat para de duş sau să nu o foloseşti deloc.

3. Să nu ai pres antiderapant

Potrivit unui studiu din 2011 realizat de Centrul de prevenie şi control al bolilor din Statele Unite, 230.000 de accidente au loc anual, la duş. Aproape un sfert dintre acestea sunt din cauza alunecării. De aceea este indicat ca de fiecare dată când faci duş să pui lângă cadă un pres antiderapant.

4. Te freci prea mult cu peria

Exfolierea este excelentă pentru înlăturarea celulelor moarte de la suprafaţă peilii, însă nu exagera. Nu uita că peria sau buretele pe care îl foloseşti sunt o casă foarte bună pentru germeni. Ai grijă să le speli de fiecare dată cu oţet sau să le igienizezi în maşina de spălat. După duş, ţine peria sau buretele într-un loc unde să se poată usca rapid.

 

 5. Sex la duş

Partidele de sex în duş pot fi incitante şi excitante, însă şi periculoase pentru integritatea ta şi a partenerului, mai ales dacă ai baia mică. Dacă totuşi, va aventuraţi, aveţi grijă să vă luaţi toate măsurile de siguranţă.

sfatulparintilor.ro


Distribuie