Roşitul în obraji sau GPS-ul păsărilor. CURIOZITĂŢI pe care ŞTIINŢA nu le poate explica

Distribuie

Omenirea a explorat planeta, a traversat cei mai înalţi munţi si cele mai adânci ape, a creat roboţi şi a descoperit tratamente pentru boli ce se considerau incurabile, însă oamenii de ştiinţă nu găsit încă răspunsul la câteva întrebări, care par a fi foarte simple.

Roşitul în obraji este una din cele mai stranii expresii umane. Nimeni nu poate explica de ce atunci când mint, oamenii roşesc, fără a putea schimba ceva în acest sens.

9 din 10 persoane sunt dreptace. Este încă neclar de ce este aşa şi nu invers. Motivele pentru care unii oameni sunt stângaci nu sunt în totalitate clare. Se pare că anumiţi factori genetici şi ambienţi ar provoca acest lucru.

Păsările au un sistem al lor unic prin care pot să navigheze în aer şi să nu încurce niciodată destinaţia. Un fel de GPS care le permite să găsească drumul spre casă.

În creierul păsărilor există un număr de celule care răspund direcţiei  câmpului magnetic al pământului. Nu se cunoaşte însă, cum anume percep păsările câmpul magnetic.

O întrebare la care înca nu s-a găsit răspuns este: de ce avem nevoie de somn? Ne simţim foarte bine după un somn lung şi liniştit, iar studiile arată că oamenii care nu dorm se confruntă cu halucinaţii. Totuşi, răspuns nu există.

Nici până acum nu am reuşit să aflăm cum torc pisicile. Mecanismului torsului nu este chiar atât de dificil, dar ceea ce îi frământă pe oamenii de ştiinţă este de ce nu toate pisicile pot toarce.


Distribuie
..