Ricky Martin, acuzat de PLAGIAT

Distribuie

Ricky Martin este acuzat de plagiat şi riscă să plătească despăgubiri de zece milioane de dolari după ce a fost dat în judecată de un artist care susţine că Martin ar fi copiat cântecul „Vida”, lansat ca imn neoficial al Cupei Mondiale (CM) de Fotbal din 2014.

Luis Adrian Cortes Ramos, fost finalist al emisiunii concurs „Idol Puerto Rico”, susţine că a trimis o versiune a cântecului pentru înscrierea în concursul „SuperSong”, o competiţie lansată de Ricky Martin şi Sony Music în 2013 pentru a găsi o piesă pentru CM 2014, potrivit contactmusic.com.

Potrivit unor documente depuse în instanţă, la un tribunal din Puerto Rico, organizatorii competiţiei ar fi promis „recunoaşterea şi acordarea tuturor drepturilor compozitorului piesei câştigătoare”, dar Ramos susţine că acest lucru nu s-a întâmplat.

Artistul spune că piesa sa nu a ajuns în finala „SuperSong”, din ianuarie 2014, şi că Ricky Martin ar fi lansat cântecul câteva luni mai târziu, fără acceptul şi ştiinţa sa.

Avocaţii lui Ramos au declarat că artistul a fost „surprins, dezamăgit şi a suferit din punct de vedere emoţional deoarece cântecul lansat de Martin era aproape identic cu al său. Până în acel moment, Martin a fost un idol pentru Ramos, spune acesta.

Un purtător de cuvânt al lui Ricky Martin a refuzat să comenteze situaţia, precizând doar că reprezentanţii Sony Music analizează cazul.

Cântecul „Vida” este înregistrat oficial ca fiind scris de Ricky Martin, Salaam Remi şi Elijah King şi produs de Remi. A apărut pe „One Love, One Rhythm – The 2014 FIFA World Cup Official Album”, în mai 2014.


Distribuie
..