Profilul personalității în funcție de anul nașterii din zodiacul chinezesc

Distribuie

Cu toate că toată data nașterii (zi, lună, an și oră) este importantă pentru a realiza astrograma completă a unei persoane de către un specialist, personalitatea sa poate fi definită parțial și de anul nașterii.

Rolul animalului anului din zodiacul chinezesc împreună cu tulpina celestă ne ajută să înțelegem diferitele tipuri de caractere asociate persoanelor născute în anii reprezentați de animalele corespondente. Curioșii au intrat pe internet, au citit materiale, dar unii dintre ei mai mult s-au încurcat și am zis să le vin in ajutor cu câteva informații generale care poate le vor fi folositoare.

Cele doisprezece animale sunt guvernate de cele cinci elemente (foc, pământ, metal, apă și lemn) și bineînțeles de polaritatea yin/yang. Ca să înțelegeți mai ușor: sunt douăsprezece animale dintre care șase sunt cu caracter yang (șobolan, tigru, dragon, cal, maimuță, câine) și șase cu character yin (bou, iepure, șarpe, capră, cocoș, porc). Cei născuți pe 3, 4 sau 5 februarie trebuie să consulte zodiacul chinezesc dar să fie atenți și la ora nașterii. Ordinea celor douăsprezece animale are o mică legendă care spune că la aniversarea Anului Nou Chinezesc, Buddha a chemat toate animalele din regat la el, dar doar douăsprezece au venit. Primul a fost Șobolanul, urmat de Bou, Tigru, Iepure, Dragon, Șarpe, Cal, Capră, Maimuță, Cocoș, Câine și Porc. Fiecare an a primit un nume după aceste douăsprezece animale și cei care se nășteau în acel an urmau să moștenească o parte din personalitatea animalului anului respectiv. Cele cinci elemente influențează semnele respective, accentuându-le sau diminuându-le acțiunea. Fiind douăsprezece animale, calculul este foarte simplu:

Șobolan– 1924, Bou-1925, Tigru-1926, Iepure-1927, Dragon-1928, Șarpe-1929, Cal-1930, Capră-1931, Maimuță-1932, Cocoș-1933, Câine-1934, Porc-1935, și tot așa, în aceeași ordine Șobolan-1936, Bou-1937, Tigru-1938 s.a.m.d.

Să încercăm să aflăm cum putem valorifica șansele pe care ni le oferă animalul corespondent anului nașterii noastre și cum să rectificăm slăbiciunile native după calculul atent al corespondentului an-animal.

Caracterizarile animalelor corespondente anului nașterii fiecăruia și moștenirea personalității acelui animal

Șobolanul cel vrednic: are calități alese și capacitatea de a se înțelege foarte bine cu cei din jur. Sunt fermecători, sociabili, motivați, abili. Familia are un rol foarte important, este foarte protector și este apreciat pentru asta. Când promite ceva, se ține de cuvânt. Femeile Șobolan sunt mame și soții bune. Ca defecte: lăcomia, bârfa, critica și grija exagerată pentru propria persoană.

Boul cel disciplinat: știe tot timpul ce are de făcut, este muncitor și tenace, insistent și rigid. Greu de abordat, inflexibil, nu suportă să fie dependent de cineva. Bărbatul Bou impune disciplina acasă, face reguli. Femeia Bou impleteste atribuțiile de serviciu cu muncile casnice la perfecție. Sunt cei mai fideli parteneri.

Tigrul cel mereu surprinzător: iubește stilul de viață activ, este independent, n-o sa fie niciodată sub papucul partenerului, romantic, inventiv, îi place să aibă companie. Poate deveni foarte ușor impulsiv, imprevizibil sau nechibzuit. Este admirat pentru frumusețe, grație, dar i-ar face bine să coopereze și cu altii sau să țină cont de sfaturile celor de încredere.

Iepurele cel favorizat de soartă: îi place să trăiască bine, este echilibrat și diplomat, exagerat de precaut, neplăcându-i schimbările, ezită des, iar acest lucru îl poate costa pierderea multor ocazii importante. Are nevoie să fie mai îndrăzneț și mai insistent ca să câștige ceea ce-îi dorește. Știe în schimb să negocieze, este elegant și dă sfaturi bune și aceste atuuri îl ridică ușor în carieră. Știe cum să evite certurile, iar acest lucru îl ajută să aibă cât mai puțini dușmani. Femeile Iepure sunt superficiale, dar compensează prin amabilitate și afecțiune.

Dragonul cel dinamic: cei mai norocoși oameni! Întreprinzători, plini de energie, siguri pe ei, dau tot ce-i mai bun așa încât de fiecare dată sunt dați ca exemplu, admirați și respectați. Fiind atât de sociabili, norocoși și veseli, atrag multă lume în jurul lor și se bucură împreună de succes. Își asumă responsabilități, trec imediat la treabă, riscă și cer mult de la cei din jur, dar totodată și de la ei înșiși, își depășesc limitele. Știu să ierte pentru că au învățat că daca țin supărarea, drumul le este îngreunat. Au puțini prieteni, dar buni.

Șarpele cel gânditor: sunt cei mai intuitivi, cântaresc mult timp lucrurile înainte să ia o decizie. Sunt buni ascultători, sunt percepuți ca fiind filozofii zodiacului, visători. Au mintea iscoditoare și o judecată solidă. Șarpele stă cam retras, este precaut, calm și șarmant, dar aceste calități nu le lasă la vedere. Este propriul său șef. Sceptic și secretos, iubește intimitatea și nu se deschide în fața oricui. Sunt frumosi și puternici, dar nu încercați să-i supărați pentru că “mușcă”.

Calul cel liber: iubește libertatea, își face prieteni ușor, este muncitor și captivant. Își face singur programul, se plictisește repede. De aceea trebuie să-i lăsați spațiu, căci altfel, va pleca. Dacă-și pierde cumpătul, spune vorbe grele, pe care, apoi le regretă. Trebuie să lucreze la temperamentul năvalnic, să fie mai diplomat și controlat astfel încât să poată avea o viață plină de realizări.

Capra cea sentimentală: este culmea bunătății, a altruismului si a sensibilității. Este predispusă la ușoare depresii cauzate de prea mult stres. Îi place să traiască în liniște, nu ia inițiative, este empatică și are înclinații artistice.Trebuie să lucreze la pesimism și la grijile exagerate. Are noroc de prieteni buni care știu cum să o scoată din depresie.

Maimuța cea glumeață: curioasă și nerăbdatoare să facă lucruri noi, concurează în permanență cu cineva. Nu suportă să piardă și se consideră cea mai talentată persoană, îi place distracția, socializează des, știe cum să întoarcă totul în avantajul ei. Nu sunt persoane de încredere, nu prea le pasă de ceilalți, caută scurtăturile sau orice alt fel de tertip, iar acestea se pot întoarce împotriva ei la un moment dat. Prietenii sunt încântați de persoanele Maimuță, de tăria ei de caracter și de inteligența ei.

Cocoșul cel minuțios: persoane mândre, pretențioase, impresionează cu incisivitatea și siguranța în luarea deciziilor în momente cheie, după care, atunci când este lăudat pentru realizări, se umflă în pene. Este meticulos, impune respect și totodată este interesat de binele celor dragi. Sunt sinceri, le lipsește uneori diplomația, căci nu se pot abține de la critică. Gestionează cu ușurință banii, fiind un foarte bun organizator, știe să facă planuri ca nimeni altul, iar acest lucru îi este de multe ori în defavoare căci ar trebui să învețe să țină cont și de sfaturile celor din jur ca să aibă mai mult de profitat.

Câinele cel de încredere: este persoana care apare când ai mai mare nevoie de ea. Este loial, demn de încredere, spune lucrurilor pe nume, este dintr-o bucată, susține cauze drepte, câștigând astfel respect și admirație. Își face greu prieteni, nu îl interesează situația materială. Dacă-l calci pe coadă, poate deveni rău sau chiar nesuferit. Este în schimb o persoană de încredere, își face mereu treaba putând fi un bun lider.

Porcul cel protector: cele mai răbdătoare, sincere și drăguțe persoane sunt născute sub semnul Porcului. Sunt prieteni pe viață, care caută să vă facă să vă simțiți bine cu ei și la ei. Sunt blânzi și compasivi, glumeți, evită discuțiile în contradictoriu. Le place traiul bun și poate de aceea majoritatea au probleme cu greutatea. Abia când nu-i mai ai în preajmă, îi apreciezi cum se cuvine. Sunt naivi, cad ușor victime, mulți profită de bunătatea lor, chiar se folosesc de faptul că nu pot spune “nu”. Merg pe principiul: cu cât dai mai mult, cu atât primești mai mult.

Sper că acest sistem, chiar dacă vi s-a parut amuzant sau superficial și alambicat, vă va ajuta să puneți accent pe profilul personalității și chiar să înțelegeți care vă sunt prietenii și care vă sunt dușmanii, să aveți încredere în voi și în capacitățile voastre. Acțiunile voastre fac diferența!

Autor: Corina Dragomir

oanacuzino.ro


Distribuie
..