Problemele pe care le pot avea oamenii cărora le plac PISICILE

Distribuie

Specialiştii spun că atât câinii, cât şi pisicile reflectă unele trăsături de personalitate ale stăpânilor. Nu numai atât. Aceste trăsături de personalitate sunt valabile, din prisma specialiştilor, şi pentru cei care chiar dacă nu au câini sau pisici, le plac aceste animale, le fotografiază sau postează pe reţelele de socializare fotografii cu ele.

Psihologii Samuel D. Gosling, Carson J. Sandy şi Jeff Potter de la Universitatea din Texas, SUA, au realizat un studiu în acest sens şi au descoperit că preferinţa pentru un animal de companie sau altul trădează un anumit tip de personalitate, scrie evz.ro

„Oamenii se simt mai atraşi de animalele de companie care au trăsături de personalitate asemănătoare lor”, susţine Scott McGreal, psiholog cercetător australian, citat de publicaţia Psychology Today. 

Mai nevrotici

„Câinii sunt prietenoşi şi afectuoşi, prin urmare, oamenii sociabili, cu trăsături de personalitate mai plăcute pot să simtă o afinitate pentru aceste animale de companie. Oamenii mai comozi preferă pisicile, din motiv că sunt mai uşor de îngrijit“. 

Specialistul explică şi de ce iubitorii de pisici sunt mai nevrotici decât iubitorii de câini: „Persoanele nevrotice sunt mai stresate, iar comportamentul pisicilor are un efect calmant asupra lor. Mai ales în cazul bărbaţilor”. 


Distribuie
..