Poţi cultiva ROŞII la tine în BALCON. Iată cum

Distribuie

Nu ai nevoie de multe plante pentru a avea o recoltă bună. Așa că, exceptând situația în care dorești să cultivi un soi mai inedit, cumpără plante din pepiniere, în loc să dai banii pe semințe sau pe răsaduri.

Plante care cresc ca tufe, precum roșiile cherry, nu au nevoie de multe îngrijiri, așa că se pot planta în ghivece largi sau în pământ și chiar în coșuri atârnătoare.
Soiurile pitice sunt mici și compacte, așa că se pot cultiva în jardiniere, pe pervaz sau în ghivece, pe balcon.

Indiferent ce varietate alegi să cultivi, roșiilor le place un loc adăpostit și însorit; sunt sensibile la îngheț, așa că plantează-le când vremea se încălzește. Răsadurile vor apărea în două săptămâni.

Se udă regulat – cel puțin zilnic dacă sunt plantate în ghivece. Stropirea lor neregulată poate face roșiile să plesnească sau poate determina creșterea unui strat cornos la bază.
Se hrănesc săptămânal odată ce roșiile apar, pentru că sunt lacome. Se folosește îngrășământ special pentru roșii.
Pe măsură ce cresc, se leagă ușor vrejurile și se îndepărtează lăstarii, astfel încât toate resursele plantei să se canalizeze pe producerea de roșii, și nu pe dezvoltarea vrejului.

Soiurile care cresc ca tufiș sau cele pitice nu necesită atâta atenție – trebuie doar îndepărtate frunzele îngălbenite, în mod sistematic.

gradina.ro


Distribuie
..