Plantele care alungă ţânţarii din casă şi grădină

Distribuie

Nopţile de vară sunt perfecte pentru odihnă, sau cel puţin aşa ar trebui să fie. Ţânţarii sunt cei care se pricep de minune în a strica o seară liniştită de vară petrecută în grădina casei. Deja nu mai este o problemă, există câteva plante care ţin la distanţă aceste insecte.

Cimbrul, busuiocul, mărarul, dar şi aromata mentă reprezintă o barieră puternică pentru ţânţari, din acest motiv le putem planta în grădină sau la balcon. Acestea sunt plante care iubesc foarte mult soarele, aşa că trebuie să vă asiguraţi să primesc destul soare.

Regina nopţii şi garofiţele

Cu siguranţă nu aţi ştiut că mirosul plăcut al acestor plante nu este pe placul ţânţarilor. Deoarece plantele au miros foarte puternic, ţânţarii nu se vor apropia de zonele unde mirosul predomină. În cazul în care aveţi un ghiveci cu garofiţe pe pervaz, geamul poate sta liniştit deschis, întrucât ţânţarii vor fi la distanţă.

Foto: decostyle.mayra.ro

Rozmarinul

Floricelele albastre de rozmarin nu lasă ţânţarii să se apropie. În schimb atrag o mulţime de fluturi şi albine. Dacă aveţi un ghiveci la balcon, puteţi planta seminţe de rozmarin, ele sunt perfecte pentru o ambianţă liniştită.

Foto: foodart.ro

Gălbenelele

Pe lângă efectele terapeutice, gălbenelele conţin şi o substanţă nocivă pentru ţânţari. Aceste plante pot fi plantate în jurul terasei, crează o atmosferă specială.

Foto: plantecubeneficii.blogspot.com


Distribuie