Obiceiurile BANALE care îţi scurtează VIAŢA. Iată ce NU trebuie să faci

Distribuie

Te-ai gândit vreodată că unele dintre activităţile tale ţi-ar putea afecta serios durata vieţii? Dacă nu, ai face bine să iei în considerare acest lucru şi să citeşti mai departe ce trebuie să faci pentru a profita de viaţă la maxim.

Cele 5 elemente care ne scurtează viaţa sunt:

1. INVIDIA este o adevărată boală a vremurilor noastre, căpătând proporţiile unui fenomen social, mai ales în ţara noastră, notează femina.rol.ro. De la omul simplu până la intelectualul sau „savantul” membru al Academiilor de ştiinţe, nici unul nu îngăduie să fie întrecut de colegul, colaboratorul sau compatriotul său. Un filosof antic spunea: „Invidia roade pe invidios precum rugina roade fierul” — maximă care spune totul despre efectul nociv al acestui sentiment, generator de frustrări cronice, care pot încheia prematur şi trist o viaţă. Numai bucurându-te de binele aproapelui îţi poţi atrage şi binele tău.

2. SCHIMBAREA BRUSCĂ A MODULUI DE VIAŢĂ

Implică un timp insuficient pentru adaptare. Confortul asigurat de viaţa modernă, folosirea abuzivă a mijloacelor mecanice de deplasare, lipsa de mişcare şi efort fizic, sedentarismul şi renunţarea la multe ore de odihnă şi de somn absolut necesare refacerii organismului şi în special a etajelor superioare ale sistemului nervos central provoacă dereglări cu repercursiuni majore pentru organism.

3. SUPRAPOLUAREA

Într-o lume din ce în ce mai poluată, suprapoluarea individuală cu tutun, alcool, cafea, ceai chinezesc, băuturi şi sucuri artificiale sau cu droguri, alimente produse prin mijloace chimice (îngrăşăminte artificiale în exces, hormoni de creştere, insecticide, ierbicide, fungicide etc, dintre care unele foarte nocive), medicamente sintetice, hrană chimizată şi manipulată genetic reprezintă cauza a numeroase maladii care au ca efect reducerea mediei de vârstă.

4. ÎNDEPĂRTAREA DIN CE ÎN CE MAI ACCENTUATĂ DE NATURĂ

Uitând că noi înşine facem parte din ea, a făcut ca prin această adevărată declaraţie de război să ne facem rău în primul rând nouă. Desigur, nu ne putem întoarce la natură în sensul simplist al noţiunii. Nici nu dorim să ne întoarcem la „epoca de piatră” a dezvoltării tehnologice. Însă, deşi trăim în ziua de azi, sub aspectul civilizaţiei, în era atomică şi a cuceririi cosmosului, foarte mulţi dintre noi ne aflăm, din păcate, într-o epocă de piatră a evoluţiei spirituale.

5. SUB ASPECT MORAL, ETIC ŞI RELIGIOS, FACEM MARI GREŞELI care se răsfrâng asupra noastră şi ne scurtează viaţa. Cât de superior şi de evoluat spiritual este omul zilelor noastre, care a născocit diabolicele lagăre de exterminare, clinicile psihiatrice de distrugere a sufletelor, de ucidere de dragul de a ucide pe baza doctrinelor sau convingerilor politice, faţă de canibalul pe care l-am condamnat în trecut? Sacrificiul uman şi animal se pare că a fost abolit, formele primitive ale ofrandelor aduse zeilor prin uciderea şi arderea fiinţelor pe rug fiind de mult lăsate în urmă.


Distribuie
..