Nu ştiai asta! CUM se formează GÂNDURILE

Distribuie

În ultima vreme, creierul a început să fie explorat din ce în ce mai mult. Unele dintre mecanismele de funcţionare ale acestuia au fost explicate.

Pentru multă vreme s-a considerat că celulele creierului comunică prin intermediul transmiterii semnalelor şi al sinapselor. Potrivit unor studii realizate recent, la nivel neuronal comunicarea se face după un cod ce este deocamdată necunoscut, scrie observator.tv.

Gândurile sunt transpuneri ale analizelor făcute de oameni. Potrivit cercetătorilor, în timpul somnului viteza de a rememora sau proiecta imagini în minte este mult mai mare decât cea din realitate. Mai exact, în timpul somnului putem vizualiza imagini de 20 de ori mai repede decât atunci când suntem treji.

Deşi nu se ştiu multe informaţii deocamdată, specialiştii au evidentiat faaptul că anumite regiuni ale creierului sunt direct responsabile de anumite funcţii. De exemplu, hipocampul este responsabil cu navigaţia şi cu memoria. În momentele în care un şofer se orientează în spaţiu se poate înregistra o creştere a activităţii neuronale din regiunea respectivă, aşadar gândurile despre drumul potrivit se formează în această zonă a creierului.


Distribuie
..