Moment IMPRESIONANT! Andreea Marin a dat dovadă de mare curaj la „Preţuieşte Viaţa” FOTO

Distribuie

Andreea Marin a prezentat aseară, în cadrul emisunii „Preţuieşte Viaţa”, cazuri deosebit de emoţionante. Printre acestea şi cel al singurei comunităţi de leproşi din Romania. Vedeta a invitat, în premieră absolută într-un studio de televiziune, câţiva din membrii comunităţii. Pe unul dintre aceştia l-a îmbrăţişat pentru a sublinia mesajul că această boală nu este contagioasă, iar suferinzii nu trebuie marginalizaţi.

Andreea Marin a avut în cadrul celei de-a cincea ediţii a emisiunii „Preţuieşte Viaţa” cazuri incredibile de oameni învingători, campioni mondiali, înscrişi în Cartea Recordurilor, dar şi cazuri sociale şi umanitare impresionante.

Unul dintre acestea i-a vizat pe membrii ultimei comunităţi de leproşi din Romania. Mai exact, 16 oameni care locuiesc în izolare la Tichileşti, şi care sunt îngrijiţi de ani buni de doctorul Razvan Vasiliu, scrie ADPM. Sunt opt bărbaţi şi opt femei care îşi trăiesc viaţa într-un mod cât se poate de simplu şi care şi-au intemeiat familii şi muncesc ca nişte oameni normali.

Cu toate acestea, se lovesc înca de mentalităţi învechite, cum că lepra, boala de care suferă, ar mai fi contagioasă. Medicii subliniază faptul că bacilul Hansen, contactat de om, este distrus odată ce se administrează tratamentul corespunzător, astfel că, în prezent, singurii bolnavi din România nu prezintă niciun pericol pentru cei din jur.

Andreea Marin a ţinut să sublinieze acest lucru şi a recurs, în cadrul emisiunii, la un gest nobil: l-a îmbrăţişat cu drag pe unul dintre membrii comunităţii, în direct, în platoul emisiunii. „Boala aceasta îşi pune amprenta pe chipul oamenilor, dar nu le anulează calităţile”, a declarat Andreea Marin.

 


Distribuie
..