Marianne Faithfull: Fostul meu iubit este responsabil pentru moartea lui Jim Morrison

Distribuie

Cântăreaţa Marianne Faithfull a declarat că traficantul de droguri Jean de Breteuil, iubitul ei din anii 1970, este responsabil pentru moartea, în vara anului 1971, a muzicianului Jim Morrison, liderul formaţiei rock psihedelice The Doors.

Marianne Faithfull a declarat, într-un interviu recent, că a avut o presimţire în momentul în care Breteuil i-a spus că intenţionează să îl viziteze pe solistul formaţiei The Doors, astfel încât ea s-a decis să rămână la hotel şi să ia nişte somnifere, informează rollingstone.com.

„A mers să-l vadă pe Jim Morrison şi l-a omorât”, a spus Faithfull pentru mojo.com. „Adică, sunt convinsă că a fost un accident. Săracul. A fost drogul prea puternic? Da. Şi el a murit. Şi nu am ştiut nimic despre asta. În orice caz, toată lumea care a avut legătură cu decesul acestuia este moartă acum. În afară de mine”, a mai spus aceasta.

Născut în Florida, Morrison s-a luptat ani de zile cu dependenţa sa de droguri înainte de a fi găsit mort în baia unui hotel din Paris, de iubita sa, în iulie 1971.

Trupa The Doors, fondată în 1967, la Los Angeles, este celebră pentru o serie de hituri precum „Light My Fire”, „The End”, „L.A. Woman”, „Break on Through (to the Other Side)” şi „Riders on the Storm”. Grupul nu a supravieţuit mult timp după moartea solistului Jim Morrison, în 1973. Formula originală a trupei The Doors era completată de toboşarul John Densmore, clăparul Ray Manzarek şi chitaristul Robbie Krieger.

În acelaşi interviu, Faithfull a vorbit şi despre soarta cântăreţei Amy Winehouse, o altă vedetă care a murit la vârsta de 27 de ani, în urma unei supradoze de droguri. „Amy era foarte, foarte grijulie cu mine”, a spus cântăreaţa. „Ştia că eu ştiu şi nu a vrut ca eu să spun ceva. Aici este vorba de o doză de narcisim combinată cu o ură de sine. Cunosc bine sentimentul… . Dar nu îmi imaginez ce aş fi putut face în afară să o zgudui un pic. «Eşti o proastă. Trezeşte-te»”, a mai spus actriţa. De asemenea, Faithfull a precizat că a fost îngrozită de moartea tinerei cântăreţe.


Distribuie
..