Lucruri surprinzătoare pe care NU le știai despre VISE

Distribuie

Ne petrecem o treime din viață dormind și, de multe ori fără să ne dăm seama, visând. Cu toate acestea, există în continuare lucruri surprinzătoare și prea puțin cunoscute legate de proveniența și semnificația viselor. Iată 5 lucruri mai puțin cunoscute despre vise:

Visăm de mai multe ori într-o singură noapte – Începând cu vârsta de 10 ani avem, în medie, între patru și șase vise în fiecare noapte. Ceea ce înseamnă între 1.460 și 2.190 de vise în fiecare an.

Nu toată lumea visează în culori – Potrivit unui studiu, 12% dintre oameni visează doar în alb și negru, iar cele mai multe persoane care visează alb-negru sunt persoane vârstnice. Ceea ce ar putea avea legătură cu faptul că acestea au apucat televiziunea în alb-negru.

Coșmarul poate fi un semn bun – Dacă ești foarte stresată de un anumit lucru, o prezentare importantă la serviciu sau o examinare, acest lucru îți va afecta și visele: cel mai probabil se poate întâmpla să visezi că ratezi acea prezentare. Totuși, se pare că este un lucru bun să visezi asta. Persoanele care au astfel de coșmaruri înaintea unor momente importante din viață reușesc să se concentreze mai bine și chiar să aibă rezultate mai bune.

Îți amintești doar de visul cel mai ciudat – Visele în care zbori, înoți pe sub apă fără să te îneci sau pur și simplu în situații neînchipuite sunt reținute mai ușor de creier, pentru că sunt experiențe pe care nu le întâlnești în fiecare zi.

Cât de mult durează de fapt un vis – Chiar dacă ai impresia că visezi un singur lucru o noapte întreagă, visele sunt de obicei foarte scurte – durează doar câteva secunde. Cele mai lungi vise, însă, pot dura și până la o oră, cu scenarii complexe și scene numeroase și variate. Cercetătorii numesc acest tip de vise ”epice”.

euforia.tv.


Distribuie
..