Lucruri CURIOASE. De ce se zbate OCHIUL şi ce înseamnă asta

Distribuie

Organismul omului are o mulţime de proprietăţi şi abilităţi despre care niciodată nu ştii destule. Este un mecanism fantastic şi ne poate uimi în fiecare zi. Corpul uman este un secret, dar pas cu pas îi vom afla toate tainele.

Iată de ce ce există spasmul pleoapei:

Atunci când ni se zbate ochiul asociem acest lucru cu un eveniment nu foarte plăcut din viaţa noastră, care urmează să se întâmple. Se mai spune că dacă ni se zbate ochiul drept, o să ne meargă bine, iar dacă ni se zbate ochiul stâng, vom avea o perioadă de ghinion.

Şi la chinezi, un ochi care se zbate are o serie de înţelesuri. Dacă se zbate ochiul drept, acest lucru aduce noroc bărbaţilor şi ghinion femeilor.

Pentru ochiul stâng, lucrurile stau invers. De asemenea, importantă este şi pleoapa care se zbate. Pleoapa superioară aduce noroc, iar cea inferioară, ghinion.

Acestea sunt însă superstiţii, şi în realitate acest fenomen enervant poartă numele de miokimie. Nu se cunosc însă foarte multe detalii legate de spasmul pleoapei. Medicii spun că poate fi provocat de zbaterea unui nerv.  

Unele din cauzele spasmului sunt obosela, stresul şi cafeina. Din fericire, fenomenul este de scurtă durată şi trece fără vreun tratament.

Pentru a scădea şansele de a te confrunta cu acest fenomen, trebuie să renunţi la cafea şi alcool.

Totodată ar trebui să oferi ochilor tăi, ca şi întregului organism, un somn liniştit şi sănătos de noapte.


Distribuie
..