Legătura suprinzătoare dintre IQ-ul feminin şi lăţimea şoldurilor

Distribuie

Potrivit unui studiu realizat de o echipă de cercetători de la Universitatea Oxford, femeile late în şolduriar fi mai inteligente decât restul. Rezultatele studiului, bazate pe informaţiile obţinute de la 16.000 de femei participante, arată că reprezentantele sexului frumos care au un posterior generos, sunt mai sănătoase şi mai inteligente decât cele subţiri.

Astfel, potrivit cercetării respective, femeile cu un posterior mai mare au nivelul colesterolului mai scăzut, metabolizează mai bine zahărul, fiind mai puţin predispuse la diabet şi la probleme cardiace, scrie ziare.com.

Fesele generoase ar fi sinonime şi cu o abundenţă de omega 3, care joacă un rol important în dezvoltarea cerebrală.

Cercetatorii au tras o concluzie şi în ceea ce priveşte progeniturile: copiii născuti dintr-o mamă cu şolduri largi ar fi mai inteligenţi decât cei născuţi din mamele mai subţiri.

Întâmplăor sau nu, şi anumite studii ale psihologilor arată că, în ciuda modei societăţii actuale care impune că standardul de frumuseţe este femeia-şnur, bărbaţii sunt atraşi instinctiv de femeile cu şolduri late. Preferinţa pentru forme apetisante ascunde de fapt, puţin constientizata, dorinţă de a căpăta un urmaş cât mai sănătos.


Distribuie