Jurnalista care va deveni REGINA SPANIEI!FOTO în articol

Distribuie

Trăieşte un vis după care orice muritoare de rând tânjeşte. O fată obişnuită, jurnalistă de meserie, s-a căsătorit cu un prinţ, iar acum va deveni Regină. Este vorba despre Letizia de Asturias, soţia Prinţului Felipe, al Spaniei, căruia astăzi tatăl său, Regele Juan Carlos, i-a lăsat „moştenire” tronul.

Spaniolii vor avea în curând nu doar un rege chipeş, tânăr şi venerat de femei din întreaga lume, dar şi o Regină pe măsura celui care va urca la tron. Deşi nu are sânge albastru, Letizia, soţia Prinţului Felipe, jurnalistă de meserie, şi-a cucerit supuşii prin graţie şi candoare, scrie libertatea.ro.

Poevstea Letiziei la Curtea Spaniei începe la 6 noiembrie 2003, când Casa Regală a anunţat logodna prinţului Felipe, care avea atunci 35 de ani, cu Letizia Ortiz Rocasolano, o tânără jurnalistă a televiziunii spaniole (TVE), pe atunci în vârstă de 31 de ani şi divorţată. Nu a trecut mult timp şi cei doi s-au căsătorit (22 mai 2004). Au fost un exemplu al armoniei în cuplu, pentru spanioli, împlinind recent un deceniu de căsnicie. Cuplul regal are două fete, infantele Leonor şi Sofia, prima urmând să devină prinţesă de Asturias.

Letizia însă nu are sânge albastru, ea provenind dintr-o familie fără descendenţe nobile, care a profesat ca jurnalistă. A ajuns la TVE în urma unui concurs, iar în 2000 prezenta deja cea mai longevivă emisiune, «Informe Semanal», care făcea săptămânal rezumatul informaţiilor de actualitate. În acelaşi an, Letizia Ortiz este trimisă să acopere alegerile prezidenţiale din SUA şi transmite cum Bush jr. a fost ales, în urma controversatului scrutin electoral a cărui soartă s-a decis în Florida. Pe durata campaniei instituţionale privitoare la adoptarea euro, Letizia a explicat ce însemna adoptarea monedei unice. După atentatele de la 11 septembrie 2001, ea a transmis pentru TVE de la Ground Zero.

În 2002, când este trimisă să acopere ceremonia de predare a premiilor prestigioasei Fundaţii Príncipe de Asturias, Letizia îl cunoscuse deja pe prinţul Felipe, în casa jurnalistului Pedro Erquicia, întâmplător. Nimeni nu ştia că la onomastica jurnalistului va veni moştenitorul coroanei spaniole, iar Letizia venise de asemenea întâmplător, însoţind un prieten şi coleg de profesie. Letizia şi Felipe au început să vorbească şi şi-au petrecut seara discutând.

Curând, Letizia a avut ocazia de a trece la pupitrul ştirilor, la prezentarea telejurnalului de seară, la TVE. În ultima zi de vineri din octombrie 2003, Letizia şi-a prezentat ultimul jurnal; ulterior, era făcut anunţul logodnei, în faţa presei convocate surprinzător la Palatul Zarzuela.

Prinţii moştenitori ai Spaniei, Felipe şi Letizia de Asturias, au împlinit zece ani de la căsătoria oficiată la 22 mai 2004 la Catedrala Almudena din Madrid, în momentele dificile prin care trece monarhia spaniolă, dar şi pe fondul încrederii relativ ridicate a populaţiei în cei care sunt chemaţi să devină regii Spaniei şi în special în capacitatea prinţului moştenitor Felipe de a deveni şef al statului.

Prinţii de Asturias au asigurat continuitatea acesteia cu două fiice, Leonor şi Sofia, şi au transmis imaginea unei perechi consolidate, în ciuda speculaţiilor care şi-au făcut deseori loc în presa mondenă, legate în special de dificultăţile întâmpinate de prinţesa Letizia de a se adapta la protocolul Casei Regale. În general, comentatorii specializaţi în afacerile monarhiei spaniole susţin că tocmai personalităţile diferite – Felipe este mai degrabă moderat şi prudent, iar Letizia, spontană şi extrem de energică – i-au ajutat să ajungă la un echilibru necesar pentru a ajunge să-i înlocuiască, la un moment dat, pe regele Juan Carlos şi regina Sofia ai Spaniei.


Distribuie
..