Japonezii îşi parchează bicicletele sub pământ. Vezi cum fac acest lucru

Distribuie

Japonezii continuă să uimească zilnic cu ingeniozitatea lor. De această dată, aceştia au inventat o metodă inedită de a rezolva problema parcării bicicletelor. Aceasta se află sub pământ şi este foarte uşor de folosit. Vezi cât de ingenios arată!

Noua instalaţie se numeşte Eco Cycle Anti-Seismic Underground Bicycle Park şi se află sub pământ. Pentru că Japonia este deseori supusă cutremurelor, meşterii s-au gândit că ar fi bine să fie şi anti-seismică, fapt ce va proteja mijlocele de transport ale japonezilor.

Pentru un oraş atât de aglomerat ca Japonia, noua instalaţie este o soluţie excelentă de a economisi spaţiul de la suprafaţă.

Sistemul este automatizat, iar într-.un tub de 7 metri pot fi stocate până la 144 de biciclete. Atunci când vrei să-ţi parchezi bicicleta apeşi pe un buton verde. Se deschide o uşă, îţi apropii bicicleta de ea şi aştepţi până robotul o identifică, pentru că fiecare bicicletă are câte un cip fără de care nu e posibilă acţiunea. Atunci când vrei să-ţi recuperezi bicicleta, o faci cu ajutorul unei cartele magnetice.

Vezi mai jos un video care-ţi arată cum să parchezi bicicleta:

Ce-ai zice de o astfel de invenţie şi la noi?


Distribuie